search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:57
MENU CLOSE

Λουτρό αίματος στην Καμπούλ από ισχυρή έκρηξη- Τουλάχιστον 90 νεκροί και 380 τραυματίες (Photos – Video)

31.05.2017 04:39
Έκρηξη στην Καμπούλ λίγο μετά την επιστροφή του εξόριστου αντιπροέδρου - Media

Μία μεγάλη έκρηξη έγινε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, σήμερα το πρωί, μ’ ένα μαύρο σύννεφο καπνού να πλανάται πάνω από κέντρο της πόλης, κοντά στην περιοχή που βρίσκονται το προεδρικό παλάτι, αλλά και οι ξένες πρεσβείες.

Ειδικότερα η έκρηξη έγινε κοντά στις πρεσβείες της Γερμανίας και του Ιράν με τις πρώτες αναφορές από τα τοπικά μέσα να αναφέρουν πως δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πως τουλάχιστον 60 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.  

Σύμφωνα με το αφγανικό πρακτορείο Pajhwok Afghan News από την έκρηξη έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 90 άνθρωποι, ενώ αλλοι 380 έχουν τραυματιστεί. Επίσημες πηγές εκτιμούν οτι ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 100, χωρίς ακόμα να επιβεβαιώνεται ο αριθμός. 

 

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο εξεράγη  στο σημείο.

Πράλληλα, σύμφωνα τα όσα δήλωσαν γερμανικές πηγές στο Reuters δεν είναι ακόμα σαφές εάν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των μελών του προσωπικού της γερμανικής πρεσβείας έπειτα από την ανατίναξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.

«Δεν είναι σαφές αυτήν την στιγμή εάν μέλη του διπλωματικού προσωπικού έχουν πληγεί», δήλωσε στο Reuters η γερμανική πηγή στη αφγανική πρωτεύουσα.

Νωρίτερα, η ίδια πηγή είχε δηλώσει ότι σύμφωνα με την μέχρι τότε ενημέρωση, δεν υπήρχαν νεκροί ή τραυματίες μεταξύ των μελών του προσωπικού της γερμανικής πρεσβείας.

Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Μαριέλ ντε Σαρνέζ δήλωσε ότι το κτίριο της γαλλικής πρεσβείας έχει υποστεί ζημίες, ωστόσο μέχρι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ του προσωπικού.

Το Πακιστάν και η Ινδία καταδίκασαν την επίθεση στην Καμπούλ, ενώ μέσα από ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν πως έχουν εμπλοκή με την επίθεση.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC στην επίθεση τραυματιστήκαν τέσσερις  δημοσιογράφοι του, ενώ ο Αφγανός οδηγός τους σκοτώθηκε από την έκρηξη. 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:57