search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:12
MENU CLOSE

Έψηνε παϊδάκια στα κάρβουνα κι έβαλε φωτιά στο δάσος στην Αλεξανδρούπολη – Προειδοποίηση Πυροσβεστικής

04.06.2017 13:14
Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιά σε βιοτεχνία κεριών στον Ταύρο - Media

 

Αυστηρή προειδοποίηση και υπενθύμιση προς όλους τους πολίτες, απευθύνει η Πυροσβεστική, με αφορμή τη σύλληψη 36χρονου στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος έβαλε φωτιά σε δασική έκταση, καθώς… έψηνε παϊδάκια.

Ο 36χρονος Κ.Δ., συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στην περιοχή Κρύα Βρύση του δήμου Αλεξανδρούπολης, για εμπρησμό από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, συνεπεία χρήσης υπαίθριας ψησταριάς με κάρβουνα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Π.Σ. αναφέρει:

«Ενημερώνουμε το κοινό ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κατά την αντιπυρική περίοδο η εν λόγω δραστηριότητα, από την οποία πέρα από την ζημιά που θα προκαλέσει θα προκύψουν και σοβαρές ποινικές ευθύνες για τον υπαίτιο.

Ειδικότερα:

α) Υπενθυμίζεται ότι κατά τους θερινούς μήνες δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους όπου υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά.

β) Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται σύμφωνα με τα άρθρα 264, 265 και 266 του Ποινικού Κώδικα».

Πηγή: ΑΠΕ
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:12