search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:26
MENU CLOSE

Έφη Αχτσιόγλου: Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της – Τώρα είναι σειρά των εταίρων

09.06.2017 13:21
Αχτσιόγλου: Τρία νέα προγράμματα για δημιουργία και διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας - Media

 

«Είναι προφανές ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και έκανε περισσότερα από ότι έπρεπε για να μην θέσει σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας. Τώρα είναι σειρά των εταίρων να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις. Έχουν την ηθική και την πολιτική υποχρέωση για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους» επεσήμανε από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου από το βήμα της Βουλής.

Ταυτόχρονα, υπεραμύνθηκε των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί και προβλέπουν μεταξύ άλλων, παράταση του παγώματος των συντάξεων μέχρι το 2022 αντί 2021, όπως προβλεπόταν αρχικά, τονίζοντας ότι απορρίφθηκε στο Eurogroup το τελευταίο σχέδιο της ελληνικής πλευράς.

«Δεν έγινε χώρος στο διάδρομο της ελληνικής οικονομίας ώστε να εμπεδώσει την ανάπτυξη, που φαίνεται να έρχεται μέσα από την μείωση της ανεργίας και το ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας. 

Με τις τροπολογίες αυτές κλείνουν και τυπικά τα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης, ώστε να μην έχει κανένας, καμία προσχηματική δικαιολογία και να πετάξει το μπαλάκι για να μην συζητηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους» υπογράμμισε η Ε. Αχτσιόγλου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01