search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:37
MENU CLOSE

«Τίποτα δεν έχει κριθεί, παραμένουμε σε κινητοποίηση» – Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος για εκλογές

11.06.2017 19:00
Άνοιξαν οι κάλπες στη Γαλλία για τον β’ γύρο των εκλογών - Media

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κριστόφ Καστανέρ υπογράμμισε, μετά το exit poll, πως «τίποτα δεν έχει κριθεί» και πως πρέπει «να παραμείνουμε σε κινητοποίηση», διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως οι υπουργοί που είναι υποψήφιοι, περιλαμβανομένου και του ιδίου, είναι «ήρεμοι» σχετικά με τις πιθανότητες πρόκρισής τους στον δεύτερο γύρο.

«Τίποτα δεν έχει κριθεί, οι εκλογές διεξάγονται σε δύο γύρους. Πρέπει να παραμείνουμε σε κινητοποίηση», δήλωσε ο Καστανέρ στο TF1, σημειώνοντας την «κρίση εμπιστοσύνης που δείχνει αυτή η χαμηλή συμμετοχή».

Όσον αφορά τα έξι μέλη της κυβέρνησης που είναι υποψήφιοι στις εκλογές είπε: «Πιστεύω πως οι άλλοι υπουργοί και εγώ είμαστε ήρεμοι σε αυτές τις εκλογές. Σε ό,τι με αφορά, είμαι περίπου στο 45% στον πρώτο γύρο» στο διαμέρισμα Αλπ ντε Οτ-Προβάνς.

Εκτός από τον Καστανέρ, και για άλλα πέντε μέλη της κυβέρνησης, που οφείλουν να παραιτηθούν σε περίπτωση που ηττηθούν, κρίνεται το μέλλον τους στις εκλογές αυτές: για τον Ρισάρ Φεράν, τον Μπρουνό Λε Μερ, την Ανίκ Ζιραρντέν, τη Μαριέλ ντε Σαρνέζ και τη Μουνίρ Μαζουμπί.

Το κόμμα Republique en marche του Εμανουέλ Μακρόν προβλέπεται ότι θα κερδίσει από 32,2% έως 32,9% των ψήφων στον πρώτο γύρο και οδεύει προς συντριπτική νίκη στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26