search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:54
MENU CLOSE

Μέχρι και ο Μέιτζορ απηύδησε: Η συνεργασία Μέι-DUP θα βλάψει την ειρήνευση στη Βόρεια Ιρλανδία

13.06.2017 14:04
Μέχρι και ο Μέιτζορ απηύδησε: Η συνεργασία Μέι-DUP θα βλάψει την ειρήνευση στη Βόρεια Ιρλανδία - Media
 
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ εξέφρασε την ανησυχία του για τη σχεδιαζόμενη συμφωνία ανάμεσα στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και ένα προτεσταντικό ενωτικό κόμμα στη Βόρεια Ιρλανδία για να σχηματισθεί μια κυβέρνηση μειοψηφίας της Μέι.
 
«Ανησυχώ για τη συμφωνία. Έχω αμφιβολίες γι’ αυτή», δήλωσε ο Μέιτζορ στο ραδιόφωνο του BBC.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως η κύρια ανησυχία του είναι ότι η σχεδιαζόμενη συμφωνία μπορεί να βλάψει τη διαδικασία για την ειρήνευση της Βόρειας Ιρλανδίας, στην οποία, όπως σημειώνει το Ρόιτερς, η βρετανική κυβέρνηση διαδραματίζει έναν αμερόληπτο ρόλο. 
Η Μέι συναντήθηκε με την επικεφαλής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) Αρλίν Φόστερ για να συζητήσουν μια συμφωνία στήριξης στο κοινοβούλιο, όπου οι Συντηρητικοί της Μέι έχασαν την πλειοψηφία τους στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.
 
Μετά το τέλος της συνάντησης η Μέι δεν έκανε κανένα σχόλιο κατά την αναχώρησή της από την πρωθυπουργική κατοικία στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ 
 
Από την πλευρά της η Φόστερ έγραψε στο Twitter πως οι συνομιλίες με την πρωθυπουργό πηγαίνουν καλά και πως ελπίζει να ολοκληρωθούν επιτυχώς σύντομα.
 
Το BBC μετέδωσε πως δεν απομένουν θέματα που να εκκρεμούν στις συνομιλίες της πρωθυπουργού με το DUP και πως, καθ’ όσα γνωρίζει, η συμφωνία ανάμεσα στη Μέι και το βορειοϊρλανδικό κόμμα έχει σε μεγάλο βαθμό επιτευχθεί.
 
Συγκεκριμένα, η πολιτική συντάκτρια του BBC Λόρα Κίνσμπεργκ δήλωσε πως η Μέι μπορεί να συνάψει τη συμφωνία με το DUP το αργότερο ως την Τετάρτη. «Εντός 36 ωρών θα υπάρχει μια κυβέρνηση που θα έχει απόλυτη πλειοψηφία», δήλωσαν πηγές τις οποίες η Κίνσμπεργκ επικαλείται χωρίς να κατονομάζει.
 
(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01