search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:24
MENU CLOSE

Λαγκάρντ: Προληπτική ρύθμιση για την Ελλάδα – Έως 2 δισ. το ΔΝΤ – Όλα έτοιμα ως 27 Ιουλίου

15.06.2017 19:19
Λαγκάρντ: Το ελληνικό πρόγραμμα τελειώνει το καλοκαίρι, αλλά... - Media

 

Tην πρόθεσή της να προτείνει στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ την «καταρχήν» έγκριση ενός προγράμματος για την Ελλάδα που θα παρέχει στήριξη έως 2 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε η Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Η Κρ. Λαγκάρντ τόνισε ότι η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την πορεία ενίσχυσης της ανάπτυξης και της σταθερότητας στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, η κα Λαγκάρντ είπε ότι είναι σε θέση να προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί ως τις 27 Ιουλίου.

Ειδικότερα, η κα Λαγκάρντ ανέφερε ότι το ΔΝΤ είναι σε θέση να εγκρίνει το πρώτο σκέλος του ελληνικού προγράμματος που αφορά το πακέτο πολιτικής, αλλά όσον αφορά το δεύτερο σκέλος που έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση του προγράμματος χρειάζεται περισσότερη σαφήνεια. Η κα Λαγκάρντ εξήγησε ότι η εκταμίευση χρημάτων από το ΔΝΤ συνδέεται με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι το Ταμείο θεωρεί ότι σήμερα έγινε σημαντική πρόοδος όσον αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, αλλά χρειάζεται περισσότερη «σαφήνεια». Η ίδια πρόσθεσε, ότι όταν οι ευρωπαίοι εταίροι θα είναι σε θέση να αποσαφηνίσουν περαιτέρω τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, σε βαθμό που να ικανοποιούν το ΔΝΤ, τότε το Ταμείο θα προχωρήσει στην εκταμίευση δανείων προς την Ελλάδα.

“Κανείς δεν υποστηρίζει ότι η λύση που δόθηκε σήμερα ήταν η καλύτερη δυνατή. Είναι η δεύτερη καλύτερη επιλογή που είχαμε”, είπε η Κ. Λαγκάρντ εξηγώντας ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να είχαμε σήμερα την τελική αποσαφήνιση των μέτρων για το χρέος. Αναγνώρισε , ωστόσο, ότι η πρόοδος που έγινε αναφορικά με το χρέος είναι “μεγάλη”.

Κατά την Κριστίν Λαγκάρντ, το σημαντικό είναι ότι η σημερινή συμφωνία επικεντρώνεται στην τόνωση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, διασφαλίζει τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και παράλληλα αναγνωρίζεται ότι η Ελλάδα τίμησε τις δεσμεύσεις της, προχωρώντας στην υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων που αφορούν τη φορολογία και το συνταξιοδοτικό.

Τέλος, η Διευθύντρια του ΔΝΤ ανέφερε ότι το Ταμείο θα προβεί σε δύο αναλύσεις βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (Debt Sustainability Analyses). H μία μετά τις αποφάσεις του Eurogroup και η δεύτερη με τη λήξη του ελληνικού προγράμματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01