10/12/2019 05:03:23

Κατρούγκαλος: Δεν χρεοκόπησε η χώρα, αλλά το αφήγημα της ΝΔ

Κατρούγκαλος: Δεν χρεοκόπησε η χώρα, αλλά το αφήγημα της ΝΔ - Media
 
Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του Eurogroup, την αισιοδοξία του για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, καθώς και την βεβαιότητά του για προσέλκυση νέων επενδύσεων εξέφρασε από το Ηράκλειο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρουγκαλος.
 
Ο Γ. Κατρουγκαλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία των βουλευτών Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη καθώς και του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Γιάννη Παυλιδάκη, εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως δεν χρεοκόπησε η χώρα αλλά το αφήγημα της καταστροφολογίας και της εκλογολογίας που διατύπωσε η αξιωματική αντιπολίτευση.
 
Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ υπενθύμισε τις δηλώσεις του αντιπροέδρου τη ΝΔ Α. Γεωργιάδη που, όπως θύμισε, είχε πει: «Να μην κλείσει η αξιολόγηση. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι εκλογές τώρα». 
 
Και ο υπουργός συμπέρανε: «Αντί λοιπόν να χρεοκοπήσει η χώρα, χρεοκόπησε αυτό το αφήγημα της καταστροφολογίας και της εκλογολογίας». Ακόμη ο Γ. Κατρουγκαλος υπογράμμισε: «Υπάρχει πάνω από 1,5 χρόνος μέχρι το 2019 για να αναπτυχθούν τα μέτρα τα θετικά ανάκαμψης της οικονομίας που καταγράφονται και στο Eurogroup».
 
Αφού τόνισε ότι «με αισιοδοξία πρέπει να βλέπουμε το μέλλον τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά», μίλησε για αλλαγή σελίδας. «Η απόφαση του Eurogroup είναι ένας σημαντικός σταθμός, νομίζω πράγματι πως μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή σελίδας, διότι τελειώνει η αβεβαιότητα. Θα έχουμε μια εκταμίευση αρκετά καλή που θα επιτρέψει να καλύψουμε και ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ. Επίσης σημείωσε ότι για πρώτη φορά συνδέθηκε η αποπληρωμή του χρέους με την ανάπτυξη.
 
Ακόμη ανέφερε ότι με τη συμφωνία επιτυγχάνεται ο διπλός στόχος της κυβέρνησης να ξανασταθεί η οικονομία στα πόδια της και να οδηγηθεί η χώρα στην έξοδο από την επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018. Ιδιαίτερες αναφορές έκανε ακόμη για τα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας καθως και για την αύξηση των εξαγωγών και των επενδύσεων από το εξωτερικό. «Σας βεβαιώνω -συνέχισε- ότι υπάρχει ένα έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που μέχρι στιγμής δεν είχε εκδηλωθεί γιατί και οι επενδυτές περίμεναν να δουν πού θα καταλήξει η υπόθεση με το Eurogroup» επεσήμανε ο Γ. Κατρουγκαλος.
 
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στη συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας Μαξίμ Σοκόλοφ που βρίσκεται στο Ηράκλειο για την προετοιμασία της μικτής διυπουργικής επιτροπής που θα γίνει στη Μόσχα τον προσεχή Νοέμβριο, στις προοπτικές ευρύτερης συνεργασίας Ρωσίας -Ελλάδας, στο καλό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών καθώς και στη σημασία της επιλογής της Κρήτης για αυτή τη συνάντηση.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.