search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:04
MENU CLOSE

Άνοιγμα Τσιπρα σε Κυριάκο για την Αναπτυξιακή – Εθνικός στόχος η ανάκαμψη της οικονομίας και η έξοδος στις αγορές

20.06.2017 12:31
Άνοιγμα Τσιπρα σε Κυριάκο για την Αναπτυξιακή - Εθνικός στόχος η ανάκαμψη της οικονομίας και η έξοδος στις αγορές - Media

 

Μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές διεξήχθη σε καλό κλίμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός εξήγησε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της απόφασης του Eurogroup, όμως τόνισε ότι αν και είναι θεμιτή η πολιτική αντιπαράθεση, ο στόχος της ανάκαμψης της οικονομίας και της εξόδου στις αγορές είναι εθνικός στόχος και καλό είναι να μην εκπέμπονται αρνητικά μηνύματα που στέλνουν λάθος σήμα στους επενδυτές και στις αγορές.

Επίσης, τον ενημέρωσε σχετικά με την Αναπτυξιακή Τράπεζα, για την οποία είπε ότι θα επιδιώξει διακομματική συνάινεση τόσο ως προς το θεσμικό πλαίσιο όσο και ως προς τη διοίκηση, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος με μονοκομματικές διοικήσεις οργανισμών κλπ. Επίσης, συζήτησαν και για το μέλλον της ΕΕ και για τα χαρακτηριστικά της  αρχιτεκτονικής που θα λάβει το επόμενο διάστημα. Αναφορικά με το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τις πάγιες κυβερνητικές θέσεις, όπως επίσης και το ότι πρόκειται για ένα πεδίο που καλό είναι να μένει κι αυτό εκτός της πολιτικής αντιπαράθεσης ως εθνικό θέμα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό σημείωσε πως «για το μεν ζήτημα της οικονομίας και της εξέλιξης της διαπραγμάτευσης, θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε στη Βουλή και νομίζω ότι ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για το τι ακριβώς έγινε».

«Για τα ζητήματα τώρα της εξωτερικής πολιτικής, για το ζήτημα του Κυπριακού, είμαι πάντα στην διάθεση της κυβέρνησης για οποιαδήποτε πρόσθετη ενημέρωση, πέραν αυτών που ήδη γνωρίζουμε έχουμε εξελίξεις μπροστά μας» πρόσθεσε.
 
«Πάντα οι σκέψεις και οι στρατηγικές πρέπει να περιφρουρούνται (…) αλλά  ζούμε στην εποχή της ενημέρωσης και της ταχύτητας, και όλα μαθαίνονται πολύ γρήγορα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υποδεχόμενος τον πρόεδρο της ΝΔ, ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πορείας της υγείας της Ντόρας Μπακογιάννη.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01