search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:00
MENU CLOSE

Μέι για τον «πύργο της κολάσεως»: Τα κάναμε θάλασσα, ζητούμε συγνώμη (Video)

21.06.2017 15:48
Στους 71 νεκρούς ο τελικός απολογισμός από την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ - Media
 
Μια εβδομάδα χρειάστηκε στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για να παραδεχθεί ότι το κράτος απέτυχε στην υπόθεση της πυρκαγιάς στον πύργο Grenfell Tower στο Λονδίνο, όπου έχασε τη ζωή του απροσδιόριστος ακόμα αριθμός ανθρώπων, καθώς η έρευνα για θύματα συνεχίζεται υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
 
Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Μέι παραδέχθηκε την ολιγωρία του κράτους να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της καταστροφής, λέγοντας ότι «θέλω να είμαι απολύτως σαφής: η υποστήριξη για τις οικογένειες τις πρώτες ώρες δεν ήταν καλή. Άνθρωποι έμειναν χωρίς τα υπάρχοντά τους, χωρίς στέγη, χωρίς τη βασική πληροφόρηση για το τι συνέβη, τι πρέπει να κάνουν, πού πρέπει να πάνε για να τους βοηθήσουν. Το κράτος σε τοπικό και εθνικό επίπεδο απέτυχε να τους βοηθήσει όταν το χρειάζονταν περισσότερο», προσθέτοντας ότι «ως πρωθυπουργός, ζητώ συγγνώμη για αυτή την αποτυχία».
 
Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει στους άστεγους κατοίκους μια προκαταβολή για να βρουν στέγη και επανέλαβε ότι έχει διατάξει έρευνα για τα αίτια της καταστροφής.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01