search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:04
MENU CLOSE

Συνάντηση Τσίπρα – Αναστασιάδη για το Κυπριακό στις Βρυξέλλες

22.06.2017 09:24
Τηλεφωνική ενημέρωση Αναστασιάδη από Τσίπρα για την συνάντηση με Ερντογάν - Media

Η αξιολόγηση του προσχεδίου του εγγράφου Άιντε, που δόθηκε χθες στα ενδιαφερόμενα μέρη, και ο συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας ενόψει της διάσκεψης για το Κυπριακό, που ξεκινά στις 28 Ιουνίου στο θέρετρο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας, βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες. 

Το έγγραφο χωρίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, με καταγεγραμμένες τις θέσεις των πλευρών όσον αφορά τα διάφορα επίπεδα ασφάλειας, την συνταγματική, την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, και την εφαρμογή της λύσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο των εννέα σελίδων, επισυνάπτεται, ως παράρτημα, το έγγραφο που είχαν ετοιμάσει τεχνοκράτες στις αρχές του χρόνου στο Μον Πελεράν της Ελβετίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τη συνάντηση τους, υπήρξε ενημέρωση του Έλληνα πρωθυπουργού προς τον Κύπριο Πρόεδρο για τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνας. Επιπλέον έγινε συζήτηση και αξιολόγηση επί του εγγράφου που κατέθεσε ο διαπραγματευτής του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Άιντε

Παράλληλα, αποφασίστηκε ο συντονισμός εν όψει των επαφών που θα έχουν σήμερα και οι δύο ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής καθώς και για τη συζήτηση που θα γίνει στο πλαίσιο της Συνόδου για τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03