search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:53
MENU CLOSE

Αποχή άκυρο για αθέτηση υποσχέσεων

30.09.2009 20:05

Με αποχή ή λευκό απειλούν οι γονείς των μαθητών στο δημοτικό σχολείο της Εξοχής Πιερίας, κατά τις εθνικές εκλογές της Κυριακής, επειδή  δεν τηρούνται οι υποσχέσεις που έχουν κατά καιρούς οι δημοτικοί άρχοντες της περιοχής καθώς και η νομαρχία και το σχολείο τους στεγάζεται ακόμη σε ένα πέτρινο κτίριο του 1950 καθώς και σε αίθουσες προκάτ με χωρίσματα από γυψοσανίδες. Ολόκληρο το ψήφισμα των γονέων του δημοτικού σχολείου Εξοχής έχει ως εξής:

 

Με αποχή ή λευκό απειλούν οι γονείς των μαθητών στο δημοτικό σχολείο της Εξοχής Πιερίας, κατά τις εθνικές εκλογές της Κυριακής, επειδή  δεν τηρούνται οι υποσχέσεις που έχουν κατά καιρούς οι δημοτικοί άρχοντες της περιοχής καθώς και η νομαρχία και το σχολείο τους στεγάζεται ακόμη σε ένα πέτρινο κτίριο του 1950 καθώς και σε αίθουσες προκάτ με χωρίσματα από γυψοσανίδες…

Ολόκληρο το ψήφισμα των γονέων του δημοτικού σχολείου Εξοχής στην Πιερία έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Σχολείο μας στεγάζεται σε ένα πέτρινό κτίριο κατασκευής 1950!!! και σε ένα κτίριο «προκάτ» κατασκευής. Στο πέτρινο κτίριο υπάρχουν δύο αίθουσες διδασκαλίας 20 τ.μ. περίπου και ένας χώρος 6 τ.μ !!!. Για τις ανάγκες του σχολείου οι τρεις χώροι έχουν διαμορφωθεί (χώρισμα με γυψοσανίδα της μίας αίθουσας) σε τέσσερις όπου και φιλοξενούν τις τάξεις Α’–Δ’ Δημοτικού ενώ οι δύο μεγαλύτερες Ε’& Στ’ στεγάζονται στο «προκάτ» κτίριο όπου και γίνεται συνδιδασκαλία καθώς το σχολείο μας είναι πενταθέσιο.

Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που το υπάρχον κτίριο θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών μας με όσους συμβιβασμούς έχουμε προαναφέρει. Τον επόμενο χρόνο, που θα γίνει και έκτη τάξη διδασκαλίας δεν θα υπάρχει αίθουσα ούτε προς ενοικίαση – δεν υπάρχουν καταστήματα στην Εξοχή προς ενοικίαση -μέθοδος απαράδεκτη αλλά αναγκαία για πολλές περιοχές της Ελλάδος.

Η Εξοχή, μετά την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής είναι από τις περιοχές που δέχεται ραγδαία οικιστική ανάπτυξη. Σε μία ευνοούμενη κοινωνία αυτό που θεωρείται εύλογο και απαιτητό είναι η πρόληψη. Εδώ και 20 χρόνια κάτοικοι -που φοίτησαν- στο σημερινό διδακτήριο -ζητούσαν από την εκάστοτε δημοτική αρχή, να προβλεφθεί και να κτιστεί νέο διδακτήριο πριν αρχίσει η οικιστική ανάπτυξη. Οι δημοτικοί άρχοντες όλα αυτά τα χρόνια υπόσχονται, υπόσχονται, υπόσχονται.

Η ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής βρήκε το νέο διδακτήριο σχεδιασμένο και αυτό έδωσε ελπίδες στους σημερινούς κατοίκους. Σε συνδυασμό με τη βεβαίωση της σημερινής δημοτικής αρχής ότι το έργο προχωράει και ότι ο φάκελος βρίσκεται στην Αθήνα ελπίζαμε να δούμε σύντομα το νέο κτίριο. Δυστυχώς για πολλοστή φορά οι ελπίδες μας διαψεύστηκαν καθώς ο φάκελος βρίσκεται στο ίδιο γραφείο της Νομαρχίας από όπου ξεκίνησε και περιμένει!!! Τι όμως περιμένει; Χρήματα; Πολιτική απόφαση ή μήπως  Εκλογές!!! Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, η Γ.Σ. αποφάσισε και τα μέλη μας έριξαν το παρόν ψήφισμα στην κάλπη. Στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου θα επαναλάβουμε την στάση μας με άκυρο ή αποχή. Αυτή η στάση μας θα αλλάξει μόνο όταν δούμε το νέο σχολείο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΕΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ ΤΩΡΑ

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Εξοχής

Εξοχή 28 Σεπτεμβρίου 2009

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:52