09/04/2020 21:15:42

Μισθός 270.000 ευρώ για τη διευθύνουσα σύμβουλο του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων

Folli Follie: Γιατί το Υπερταμείο απαιτεί με αγωγή 12 εκατ. ευρώ από την εταιρεία - Media

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη εκ μέρους της διευθύνουσας συμβούλου του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων Ουρανίας Αικατερινάρη ότι οι ετήσιες απολαβές της ανέρχονται σε 270.000 ευρώ.

Η κα Αικατερινάνη προχώρησε στην απραδοχή τψν ετήσιων απολαβών της παρουσιάζοντας στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τις 20 ΔΕΚΟ, που θα μπουν στον προθάλαμο της αποκρατικοποίησης.

Έπειτα από επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών η κα Αικατερινάρη αποκάλυψε πως οι ετήσιες απολαβές της ανέρχονται σε 270.000 ευρώ. Στο μεταξύ στις 20 ΔΕΚΟ που προωθούνται για αποκρατικοποίηση είναι μεταξύ των άλλων το 34% της ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, το Μετρό και οι αστικές συγκοινωνίες.

Παράλληλα, απαντώντας στο αν θα έχουν την ίδια τύχη κοιτάσματα υδρογονανθράκων ή ραδιοσυχνότητες, είπε πως «δεν γνωρίζουμε ότι θα ενταχθεί στην εταιρεία δημόσιων συμμετοχών ο ορυκτός πλούτος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Υπερταμείου, Γιώργος Διαμαντόπουλος, σημείωσε ότι οι δικές του ετήσιες απολαβές ανέρχονται σε 75.000 ευρώ.

Όσο για τις εταιρείες που θα περάσουν στην Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) αυτές είναι:

– Το 34% της ΔΕΗ

– Ποσοστά από την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ

– Αττικό Μετρό

– Κτιριακές Υποδομές

– ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ

– ΟΣΕ

– ΟΑΚΑ

– ΕΛΒΟ

– ΕΛΤΑ

– Διώρυγα Κορίνθου

– 25% του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος

– Ελληνικές Αλυκές

– ΕΤΒΑ

– Κεντρικές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης

– ΔΕΘ

– ΚΑΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.