search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:35
MENU CLOSE

Αντιρρήσεις Συριζαίων στην εκλογή Δ. Καμμένου ως αντιπροέδρου της Βουλής

05.07.2017 09:44
Αντιρρήσεις Συριζαίων στην εκλογή Δ. Καμμένου ως αντιπροέδρου της Βουλής  - Media

 

 

Την αντίδραση τους στην εκλογή του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου ως Η’ Αντιπροέδρου της Βουλής έδειξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είτε δηλώνοντας «παρών» είτε με την απουσία τους από την ψηφοφορία. 

Ο Δημήτρης Καμμένος εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής με 182 ψήφους υπέρ και 14 «παρών». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, Μάκης Μπαλαούρας, Μ. Κάτσης, Γ. Ψυχογιός και Ευαγγελία Καρακώστα επέλεξαν να δηλώσουν «παρών». Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η απουσία από την ψηφοφορία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου, με τις εκτιμήσεις στους διαδρόμους της Βουλής να κάνουν λόγο για “προσωπική πικρία” του. 

Σημειώνεται πως από την ψηφοφορία απόντες ήταν πολλοί υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ειδικότερα απουσίαζαν οι Θεανώ Φωτίου, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Χρήστος Σπίρτζης, Ιωάννης Τσιρώνης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καβαδία, Γιώργος Κυρίτσης, Όλγα Γεροβασίλη, Αριστείδης Μπαλτάς, Σία Αναγνωστοπούλου, Ανδρέας Ριζούλης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Σωκράτης Φάμελλος, Φωτεινή Βάκη, Γιώργος Πάλλης, Ελένη Σταματάκη, Δημήτρης Σεβαστάκης, Γιώργος Σταθάκης, Παύλος Πολάκης. 

Στην θέση του Θ’ Αντιπροέδρου της Βουλής εξελέγη ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης με 188 ψήφους υπέρ και 8 «παρών». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες ψήφισαν υπέρ των δυο υποψηφιοτήτων εκτός από εκείνη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που στην ψηφοφορία δήλωσε «παρών» και της Χρυσής Αυγής που δεν μετείχαν. 

Η σημερινή διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής που προέβλεψε εκλογή και από την 6η και 7η σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα ενώ πρέπει να καταγραφεί ότι στην συγκεκριμένη ψηφοφορία οι βουλευτές δεν έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν «όχι» αλλά μόνο «παρών» ως «ασπίδα προστασίας» του κύρους του αντιπροέδρου. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:30