search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:31
MENU CLOSE

Ξεκινάει η διάθεση της φοροκάρτας

03.10.2011 16:09
Ξεκινάει η διάθεση της φοροκάρτας - Media

Από σήμερα, Δευτέρα, οι φορολογούμενοι θα μπορούν σταδιακά να προμηθευτούν τη φοροκάρτα από τις τράπεζες.

Από σήμερα, Δευτέρα, οι φορολογούμενοι θα μπορούν σταδιακά να προμηθευτούν τη φοροκάρτα από τις τράπεζες.

Με τη χρήση της φοροκάρτας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να καταγράφουν σ’ αυτήν τις αποδείξεις από τις αγορές τους, απαλλάσσοντας τους από την υποχρέωση της συλλογής αποδείξεων για το χτίσιμο του αφορολογήτου τους.

Η φοροκάρτα θα έχει όψη πιστωτικής κάρτας, εντούτοις δεν θα αναγράφει προσωπικά στοιχεία. Στην μπροστινή όψη της αναγράφονται τα εξής: «Κάρτα Αποδείξεων», το σλόγκαν «δίνω την κάρτα, συλλέγω έξοδα» και ένας 10ψήφιος κωδικός. Στην πίσω όψη θα υπάρχει μαγνητική ταινία, όπως στις πιστωτικές κάρτες.

Η κάρτα μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε μέσω  SMS στον αριθμό 54053 της ΓΓΠΣ (ΑΦΜ, κενό και ο κωδικός) είτε μέσω Διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr/karta όπου ο φορολογούμενος θα κάνει αντιστοίχιση του ΑΦΜ του με τον 10ψήφιο κωδικό της κάρτας.

Σημειώνεται ότι κανείς άλλος εκτός της ΓΓΠΣ δεν θα γνωρίζει σε ποιον φορολογούμενο αντιστοιχεί η κάθε κάρτα.

Υπενθυμίζεται ότι για τα φετινά εισοδήματα, που θα δηλωθούν του χρόνου στην εφορία, το αφορολόγητο όριο είναι 5.000 ευρώ (πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων) και οι φορολογούμενοι για να ωφεληθούν από το σύνολο του θα πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους και μέχρι 15.000 ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:31