search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:00
MENU CLOSE

Εξεταστική: Σκληρή κόντρα για την αξιοπιστία μάρτυρα – «Προσυνεννοημένος» λέει η ΝΔ

20.07.2017 11:35
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για τα κονδύλια στα ΜΜΕ - Media

 

Στα ύψη ανέβηκε ο υδράργυρος της έντασης στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία μετά την καταγγελία της ΝΔ ότι υπήρξε συνάντηση και προσυνεννόηση του πρώην προέδρου του σωματείου Εργαζομένων του Ερρίκος Ντυνάν, Κώστα Κρέτση, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο της Εξεταστικής Αντώνη Μπαλωμενάκη. 

Ο πρώην πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, στο πλαίσιο της εξέτασης του από την Εξεταστική Επιτροπή, δήλωσε ότι τον Ιανουάριο του 2014 ο Κώστας Μπούρας, διευθυντής του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κανόνισε ραντεβού των εργαζομένων στο γραφείο του «ισχυρού άνδρα» της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα. Σύμφωνα με αυτά που υποστήριξε ο Κ. Κρέτσης στην συνάντηση αναφέρθηκε ότι η Τράπεζα δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το Ντυνάν αν πρώτα δεν λάβει τις παραιτήσεις του ΔΣ του νοσοκομείου. Ο μάρτυρας στην συνέχεια κατέθεσε ότι ο τραπεζίτης κάλεσε τον Κ. Μπούρα να ζητήσει τις παραιτήσεις του ΔΣ και τηλεφώνησε στον τότε υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη λέγοντας του, όπως ανέφερε ο μάρτυρας, ότι «θέλω τις παραιτήσεις». 

Η ΝΔ κατήγγειλε ότι ο μάρτυρας είχε συνάντηση χθες εντός της Βουλής με τον πρόεδρο της Εξεταστικής Αντώνη Μπαλωμενάκη. Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς έκανε λόγο για «μάρτυρα προσυνεννοημένο», ζητώντας από τον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων Κ. Κρέτση να καταθέσει τι συζήτησε με τον πρόεδρο της Εξεταστικής. Μετά από σφοδρές αντεγκλήσεις ο μάρτυρας απάντησε ότι ήρθε στη Βουλή για λίγα μόνο λεπτά και οτι συζήτησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής για διαδικαστικά ζητήματα. 

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης σημείωσε ότι η συνάντηση του με τον Κ. Κρέτση έγινε στον διάδρομο της Βουλής, κρατησε δέκα λεπτά και ότι αναφέρθηκαν σε διαδικαστικά θέματα ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «σηκώνει το θέμα» προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις. 

Γεωργαντάς: Έωλη η διαδικασία

Για «πρωτοφανές περιστατικό» έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς σε δηλώσεις του. Όπως ανέφερε αποκαλύφθηκε ότι «ο εξεταζόμενος μάρτυρας να έχει συναντηθεί την παραμονή της συνεδρίασης τουλάχιστον με τον Πρόεδρο της Επιτροπής εντός Κοινοβουλίου. Το γεγονός αυτό καθιστά έωλη όλη τη διαδικασία, καθώς και το κύρος και την αξιοπιστία εντός της οποίας υποχρεούται να κινείται ο Πρόεδρος της Επιτροπής». Και κατέληξε λέγοντας πως «είναι ξεκάθαρο πια σε όλους ότι η κυβέρνηση επέρχεται μέχρι και σε προ συνεννοήσεις μαρτύρων προκειμένου να μεθοδεύσει το πόρισμα που επιθυμεί». 

Μπαλωμενάκης: Αστείος αντιπερισπασμός

Για «εντελώς αστεία προσπάθεια αντιπερισπασμού» μίλησε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης σε δηλώσεις του, λέγοντας πως τον μάρτυρα «τον συνάντησα, δέκα λεπτά, επτά λεπτά μάλιστα, στο διάδρομο του δευτέρου ορόφου χθες, ακριβώς για να του πω τα διαδικαστικά και πως θα γίνει η διαδικασία σήμερα. Έχω δει και είπα και στην Επιτροπή μέσα, αρκετούς μάρτυρες και είπα και τα ονόματα των μαρτύρων, για τους επόμενους κύκλους» εντός, όπως ανέφερε, του πλαισίου των  καθηκόντων του. «Εγώ έχω την εντύπωση, και είπα τη λέξη, αντιπερισπασμός, διότι πιο πολύ πιστεύω ότι εξερέθισε το συγκεκριμένο συνάδελφο, τα όσα είχε πει μέχρι στιγμής ο συγκεκριμένος μάρτυρας σχετικά με τη διαταγή που έδωσε ο κ. Σάλλας στον κ. Γεωργιάδη να απολύσει ουσιαστικά το ΔΣ του Ντυνάν και οι υπόλοιπες αναφορές που έκανε που αποδείχθηκε ότι και γνώση είχε και προφανώς θάρρος να τα καταγγείλει» κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01