search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:29
MENU CLOSE

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας: Πώς να διακρίνετε αμέσως έναν ψυχοπαθή

27.07.2017 10:20
Κυκλοφορούν ανάμεσά μας: Πώς να διακρίνετε αμέσως έναν ψυχοπαθή - Media
 
Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι έρευνες και οι μελέτες σχετικά με την ψυχοπάθεια ή, όπως είναι πιο «επίσημα» γνωστή, το Σύνδρομο Αντικοινωνικής Προσωπικότητας και το ανησυχητικό είναι ότι όλες οι έρευνες καταλήγουν ότι υπάρχουν πολλά άτομα με ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά γύρω μας.
 
Τα χαρακτηριστικά αυτά έχουν ομαδοποιηθεί και έχουν αναλυθεί εκτενώς από διάφορους ερευνητές. Ωστόσο, πρόσφατη μελέτη του εργαστηρίου Νευροψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ κατέληξε σε ένα κύριο χαρακτηριστικό το οποίο παρουσιάζουν άτομα με έντονα ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά.
 
Κι αυτό δεν είναι άλλο από την ευκολία που ο ψυχοπαθής έχει στο να μαθαίνει να ψεύδεται.
 
Βάσει πειραματικών δεδομένων, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα άτομα με έντονα ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά παρουσίαζαν μεγάλη ευκολία στο να μαθαίνουν να λένε ψέματα. Μάλιστα, όσο πιο «ψυχοπαθές» ήταν ένα άτομο, τόσο πιο γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά μάθαινε να λέει ψέματα, ακόμα και για πράγματα που ο περίγυρός του ήξερε την αλήθεια.
 
Έτσι, λοιπόν, μπορούμε να κρίνουμε αν ένα άτομο στο περιβάλλον μας είναι ψυχοπαθές αν καταφέρουμε να διαπιστώσουμε με πόση ευκολία μαθαίνει να λέει ψέματα και πόσο εύκολο έχει το ψέμα για να πετύχει τους στόχους του… Δύσκολο, μεν, αποτελεσματικό δε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:29