search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:41
MENU CLOSE

Γαβρόγλου: Η ΝΔ θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων

06.08.2017 16:17
Γαβρόγλου: Η ΝΔ θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων - Media

 

«Αντί να επικεντρωθεί στην ουσία των ρυθμίσεων, η Ν.Δ. θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων από κοινού με το έντυπο-συνώνυμο του κιτρινισμού», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε δημοσίευμα για την απαλλαγή από τη στρατιωτική του θητεία με διάταγμα της δικτατορίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργού:

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» έγραφε ο Καισάριος Δαπόντες πριν 200 χρόνια. Πού να ήξερε πόσο επίκαιρος θα ήταν ακόμη και σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία, και όχι μόνον, την εβδομάδα που πέρασε υπέστη μία πολιτική και ιδεολογική ήττα. Ο νόμος για τα Πανεπιστήμια σταματάει την απορρύθμιση των ΑΕΙ καθιερώνοντας ακαδημαϊκούς κανόνες. Αυτήν την εβδομάδα δημοσιεύθηκε επίσης το πολυσέλιδο Προεδρικό Διάταγμα για τα Δημοτικά Σχολεία αντικαθιστώντας τις ρυθμίσεις που ισχύουν εδώ και 20 χρόνια, εκσυγχρονίζοντας την λειτουργία τους.

Αντί να επικεντρωθεί στην ουσία των ρυθμίσεων, η Ν.Δ. θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων από κοινού με το έντυπο-συνώνυμο του κιτρινισμού. Τόσο την ενδιαφέρει η εκπαίδευση, τόσο την ενδιαφέρει ο δημοκρατικός δημόσιος λόγος, τόσο την ενδιαφέρει να προστατεύσει τη σημαία αλλά και την έννοια της αριστείας από τον ευτελισμό που υφίσταται με τις φωνασκίες της.

Όσο για τις προσωπικές επιθέσεις, τα είπε όλα ο Δαπόντες».

Λοβέρδος: Προκλητική η απάντηση του Γαβρόγλου

«Δεν είχαμε σκοπό να εκδώσουμε ανακοίνωση για την περίπτωση του κ. Γαβρόγλου. Είμαστε, άλλωστε, συνηθισμένοι από τους ανθρώπους ενός συγκεκριμένου χώρου που συμβούλευαν κατά καιρούς όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, να μιλούν για κανόνες που αφορούν στους άλλους και όχι τους ίδιους. Αλλά η απάντηση του κ. Γαβρόγλου είναι προκλητική» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Φτάνει μάλιστα να θεωρεί νίκη για την Ελλάδα την ψήφιση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του νόμου του αναχρονισμού, της οπισθοδρόμησης, της γραφειοκρατίας και της ανομίας» προσέθεσε ο κ. Λοβέρδος και σημείωσε: «Λίγη συστολή δεν βλάπτει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:40