search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:56
MENU CLOSE

Το μυστικό του … Master Chef για ένα τέλειο μπιφτέκι

07.08.2017 08:36
Το μυστικό του … Master Chef για ένα τέλειο μπιφτέκι - Media

 

Δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ περισσότερο, ούτε να οργώσετε τη χώρα για να βρείτε τους καλύτερους σεφ για να σας αποκαλύψουν τα μυστικά τους. Η λύση είναι απλή και βρίσκεται στο ψυγείο σας ή μάλλον για να ακριβολογούμε βρίσκεται στην κατάψυξή σας και δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα παγάκι!

Σύμφωνα με τον σεφ του MasterChef, Graham Elliot, μπορείτε να κάνετε τέλεια χυμώδη μπιφτέκια στο σπίτι και είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι νομίζετε.

Το κλειδί είναι να τοποθετήσετε στο κέντρο μέση από το μπιφτέκι σας, να κάνετε ένα μικρό βαθούλωμα και να πλάσετε έτσι το κρέας ώστε να κρατήσει το παγάκι. Προσέξτε, μην το βάλετε τελείως μέσα, απλώς να αγκαλιαστεί καλά, αλλά να φαίνεται. Στη συνέχεια ψήστε στη σχάρα. Με αυτόν τον τρόπο, ο πάγος διατηρεί το μπιφτέκι σας υγρό και δεν στεγνώνει.

Όταν ψηθεί από τη μία πλευρά, γυρίστε το και αφήστε το παγάκι να λιώσει τελείως και το νερό να εξατμιστεί. Βγάλτε το μπιφτέκι από τη σχάρα.

Ένα άλλο κοινό σφάλμα που κάνει ξερά τα μπιφτέκια σας είναι ότι δεν τα αφήνετε να… ξεκουραστούν. Δώστε 5 λεπτά στο μπιφτέκι αφού το βγάλετε από τη σχάρα και οι χυμοί που έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο του θα επιστρέψουν στο υπόλοιπο κρέας.

Επίσης ο Elliot τονίζει μιλώντας στο FOX πως αν θέλετε το μπιφτέκι σας να είναι για χάμπουργκερ, τότε θα πρέπει να περιέχει σχεδόν κατά 99% κρέας. Το αλατοπίπερο είναι αρκετό. Έτσι κι αλλιώς στο χάμπουργκερ θα προσθέσετε σάλτσες, κρεμμύδι, και άλλα μυρωδικά.

Τώρα που ξέρετε το μυστικό, δοκιμάστε το.

Πηγή: Itrofi

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01