search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:10
MENU CLOSE

Κριτική της αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

16.08.2017 18:34
Κριτική της αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών - Media

 

Ευθύνες στην κυβέρνηση, για έλλειψη συντονισμού και σχεδιασμού στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, επιρρίπτουν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αναφερόμενα παράλληλα και στις ευθύνες παλαιότερων κυβερνήσεων, ενώ αποστέλλουν ευχαριστίες στους ανθρώπους της Πυροσβεστικής υπηρεσίας τονίζοντας ότι εργάζονται με ελλείψεις και περιορισμένα μέσα.

“Υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες από τους ίδιους τους αξιωματικούς του πυροσβεστικού σώματος για την ανεπάρκεια, την έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού”, ανέφερε σε τηλεοπτική δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδης.

Στην ανακοίνωση του ίδιου κόμματος, γίνεται λόγος για απουσία του πρωθυπουργού στη διάρκεια των πυρκαγιών και για “αλαζονεία” της κυβέρνησης. “Ούτε μια συγγνώμη για τις τεράστιες ευθύνες τους, για τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, για την απουσία σχεδιασμού αντιμετώπισης των προβλημάτων” αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ τονίζεται “η υποχρέωση της κυβέρνησης για αποζημίωση των πληγέντων και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος”.

Τις “μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βορειοανατολική Αττική, τη Ζάκυνθο και το νομό Ηλείας”, επισημαίνει το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι “η έμπρακτη αναγνώριση του έργου των πυροσβεστών σημαίνει την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως βαρύ, επικίνδυνο και ανθυγιεινό, σημαίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των πενταετών και των εποχικών πυροσβεστών”.

Η κυβέρνηση, έστω και τώρα, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, να εξασφαλίσει τα αναγκαία εναέρια και επίγεια μέσα για να αποτρέψει την εκδήλωση νέων πυρκαγιών το επόμενο διάστημα, καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Οι κυβερνώντες προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και η αξιωματική αντιπολίτευση να εκμεταλλευθεί την κατάσταση», τόνισε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Αναφερόμενος στις πυρκαγιές του 2007, είπε ότι “δέκα χρόνια μετά, από τον Καραμανλή βρισκόμαστε στον Τσίπρα, από τον «στρατηγό άνεμο» του Βύρωνα Πολύδωρα σε «ένα οργανωμένο σχέδιο ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης» όπως ανέφεραν οι Κοντονής και Πολάκης”. Υπογράμμισε δε ότι “η συνομωσιολογία έχει αποτελέσει πρόβλημα σε αυτή τη χώρα”.

Πρότεινε τέλος στην κυβέρνηση “να κάνει και κάτι αριστερό, προοδευτικό”, σταματώντας τη λογική των αυθαιρέτων και τηρώντας τους νόμους σ’ αυτό το ζήτημα.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Σταύρος Θεοδωράκης επικαλούμενος τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αρκείται στο “μη χείρον βέλτιστον”, τόσο στις πυρκαγιές όσο και στην οικονομία.

Για “αδράνεια” κατήγγειλε την κυβέρνηση η Ένωση Κεντρώων , σημειώνοντας την αυτοθυσία των ανδρών της πυροσβεστικής και των εθελοντών. Αν είχαμε αγοράσει 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα, θα μπορούσαμε να είχαμε αποσοβήσει την καταστροφή, ενώ τώρα η αποκατάσταση των ζημιών θα ισοδυναμεί με το κόστος αγοράς 30 αεροπλάνων, ανέφερε η Ένωση Κεντρώων και ζητάει εθνικό σχέδιο δράσης για φωτιές, για πλημμύρες και εν γένει φυσικές καταστροφές.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:09