search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:38
MENU CLOSE

Γκάμπριελ: Τεράστιο λάθος του Τραμπ να μην πάρει σαφή απόσταση από το ναζιστικό κίνημα

17.08.2017 10:11
Γκάμπριελ: Τεράστιο λάθος του Τραμπ να μην πάρει σαφή απόσταση από το ναζιστικό κίνημα - Media

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατήγγειλε σήμερα το «τεράστιο λάθος» που διέπραξε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος δεν πήρε ξεκάθαρα αποστάσεις από τους νεοναζί μετά τα βίαια επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ.

«Προφανέστατα το να βάζεις στο ίδιο επίπεδο τις δύο πλευρές [τους υποστηρικτές της υπεροχής της λευκής φυλής και τους αντιρατσιστές ακτιβιστές] αντί να παίρνεις σαφή απόσταση από το ναζιστικό κίνημα είναι τεράστιο λάθος», δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

«Είναι επίσης λάθος. Και αυτό δείχνει καλά μέχρι ποίου σημείου ένα μέρος των υποστηρικτών του Τραπ έχει πολύ στενή σχέση με τη σκηνή της ακροδεξιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες», συνέχισε. «Ο επικεφαλής ιδεολόγος του [ο Στιβ Μπάνον, σύμβουλος στρατηγικής του αμερικανού προέδρου] πρόσκειται» στο κίνημα αυτό, είπε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε μεγάλη δυσφορία στην Αμερική όταν είπε ότι υπήρξαν λάθη και από τις «δύο πλευρές» το Σάββατο στο Σάρλοτσβιλ, όπου ένας συμπαθών των θεωριών για την υπεροχή της λευκής φυλής σκότωσε μια νεαρή γυναίκα που διαδήλωνε μαζί με αντιρατσιστές, πέφτοντας με το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν έχει μέχρι τώρα σχολιάσει τις πολύ αμφιλεγόμενες δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, όμως κατήγγειλε τις «απεχθείς» βιαιότητες που διαπράχθηκαν στο Σάρλοτσβιλ.

Η Γερμανία εμφανίστηκε επικριτική απέναντι στον Τραμπ μετά τον ερχομό του στον Λευκό Οίκο ο οποίος, από την πλευρά του, εξαπέλυσε σφοδρές κατηγορίες κατά της γερμανικής οικονομίας.

Μετά την πτώση του Γ’ Ράιχ, ό,τι αναφέρεται στον ναζισμό ή στον αντισημιτισμό είναι πολύ ευαίσθητο θέμα ση Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:38