search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:20
MENU CLOSE

Αρνιακός: Με καλοκαιρινές προδιαγραφές ο Σεπτέμβριος, παρά τη φθινοπωρινή παρένθεση

30.08.2017 10:43
Πρόγνωση ΕΜΥ: 30άρια την Κυριακή, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας τη Δευτέρα - Media

 

Παρά την φθινοπωρινή παρένθεση των τελευταίων ημερών του Αυγούστου, ο Σεπτέμβριος μας έρχεται με καλοκαιρινές προδιαγραφές, όπως είπε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο, 104,9 FM», ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός. Ο γνωστός μετεωρολόγος υπογράμμισε ότι η κακοκαιρία η οποία εκδηλώνεται με έντονα φαινόμενα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, υποχωρεί σταδιακά.

« Είναι η πρώτη φθινοπωρινή κρούση με γενικευμένες βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα. Καλύτερη είναι μέχρι στιγμής η εικόνα στα νησιά και τη Δυτική Ελλάδα.

Στην υπόλοιπη χώρα, Μακεδονία, Ήπειρο, Θράκη Θεσσαλία, Σποράδες. Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής όπως και στην Πελοπόννησο έχουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες να συνοδεύονται ενδεχομένως από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, την ώρα των φαινομένων» σχολίασε ο κ. Αρνιακός και επισήμανε ότι « ο καιρός βελτιώνεται από το απόγευμα και μετά.

Αυτή η κακοκαιρία βρίσκεται σε αποδρομή. Αύριο περιμένουμε ηλιοφάνεια πια σε ολόκληρη τη χώρα, και μόνο στη Βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν κάποια υπολείμματα από τοπικές μπόρες μέχρι το μεσημέρι».

Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έρχονται μελτέμια

« Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτής της κακοκαιρίας είναι ότι έπεσε αισθητά ο υδράργυρος. Περιμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες» ανέφερε ο κ. Αρνιακός.

« Ενώ ο Αύγουστος φεύγει φθινοπωρινός, ο Σεπτέμβριος πλησιάζει με καλοκαιρινές προδιαγραφές αλλά και με μελτέμι που θα φτάσει τα 7, δεν αποκλείεται ακόμη και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:19