search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:09
MENU CLOSE

«Βόμβες» Τσάβι: «Δεν υπάρχει ενότητα στην Μπαρτσελόνα-Κοιμήθηκαν στις μεταγραφές»!

01.09.2017 19:48
«Βόμβες» Τσάβι: «Δεν υπάρχει ενότητα στην Μπαρτσελόνα-Κοιμήθηκαν στις μεταγραφές»! - Media

 

Δηλώσεις-φωτιά από τον Τσάβι! Μιλώντας στη Marca, ο εμβληματικός, πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα τόνισε πως, σε αντίθεση με τη Ρεάλ, δεν υπάρχει ενότητα στον σύλλογο και τα «έχωσε» στη διοίκηση!

Ο εμβληματικός, πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα, που από το 2015 βγάζει το… ψωμί του στο Κατάρ, περιέγραψε μία κατάσταση στην Μπαρτσελόνα, η οποία, πραγματικά, δεν θα μας πήγαινε στο μυαλό πως υπάρχει.

Μιλώντας στη Marca, λοιπόν, ο 37χρονος μέσος τόνισε πως, σε αντίθεση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, «όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, ο προπονητής, οι παίκτες, οι φίλαθλοι και τα Μέσα ενώνονται! Δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ ενότητα στην Μπαρτσελόνα»!

Άφησε αιχμές, δε, για τη διοίκηση του συλλόγου, ενώ σημείωσε πως «κοιμήθηκαν (σ.σ. στις μεταγραφές), γιατί τα προηγούμενα χρόνια είχαν τους καλύτερους παίκτες. Έχουν αποκτήσει παίκτες, οι οποίοι δεν ταιριάζουν στο σύστημα».

Αναλυτικά, είπε:

Για το ποια είναι η άποψη του για την Μπαρτσελόνα τώρα: “Ήμουν μέλος μία εποχής που ήταν εντυπωσιακή και τώρα φαίνεται ότι δεν είναι το ίδιο. Παίζουν καλό ποδόσφαιρο, αλλά θα μπορούσαν να έχουν κάνει καλύτερες μεταγραφές. Κοιμήθηκαν γιατί τα προηγούμενα χρόνια είχαν τους καλύτερους παίκτες για να παίξουν το σύστημα που ήθελε ο προπονητής. Τώρα έχουν 5-6 που ταιριάζουν σε αυτό. Έχουν τον Ινιέστα, τον Άλμπα, τον Μέσι, τον Πικέ, τον Σουάρες και τον Μπουσκέτς. Η Μπαρτσελόνα δεν έχει 11 παίκτες που να ταιριάζουν στο σύστημα της. Στο παρελθόν ποτέ δεν έλεγες ότι αυτός ο παίκτης μπορεί να ταιριάζει στην Μπαρτσελόνα, γιατί ήταν ήδη εκεί. Έχουν αποκτήσει παίκτες οι οποίοι δεν ταιριάζουν στο σύστημα”.

Για το εάν θεωρεί ότι η Μπαρτσελόνα δεν ασχολείται τόσο με τις ακαδημίες: “Είναι διαφορετικό το να ασχολείσαι με τις ακαδημίες και άλλο το να ξεκινούν παίκτες από την ακαδημία στην ενδεκάδα. Όταν υπάρχει αμφισβήτηση πρέπει να στρέφεσαι σε αυτό που έχεις. Κατα τη διάρκεια της κυριαρχίας της Μπαρτσελόνα τουλάχιστον το 60% προερχόταν από την ακαδημία. Για παράδειγμα ο Αλκάνταρα έφυγε γιατί δεν του έδιναν ευκαιρίες. Πλέον, όλοι πρέπει να έχουν επιμονή γιατί η Μπαρτσελόνα είναι η πιο δύσκολη ομάδα για μπει κάποιος σε αυτήν”

Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει η απαίτηση να παίζουν καλά και να κερδίζουν. Η Ρεάλ Μαδρίτης για παράδειγμα μπορεί να κερδίσει με 3-2, να έχει παίξει άσχημα και όλοι να μιλούν για ένα εντυπωσιακή επιστροφή και να λένε ότι είναι οι καλύτεροι. Αν η Μπαρτσελόνα κερδίσει ένα ματς στο 90′ θα έχουμε αναλύσεις όλη την εβδομάδα, θα κοιτάμε την κατοχή της μπάλας, θα εξετάζουμε γιατί η αντίπαλη ομάδα είχε τρεις ευκαιρίες, γιατί οι φουλ μπακ δεν ανέβηκαν τόσο και διάφορα άλλα τέτοια. Στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπάρχει αυτό το γιατί. Αν κερδίσουν δεν υπάρχει κανένα θέμα”

Για τη διαφορά ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα: “Η διαφορά είναι στο ότι στη Ρεάλ Μαρδίτης όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά ο προπονητής, οι παίκτες, οι φίλαθλοι και τα Μέσα ενώνονται. Δεν υπάρχει αντίπαλος για τη θέση του προέδρου εδώ και μερικά χρόνια. Αυτό δεν συμβαίνει στην Μπαρτσελόνα όπου ο πρόεδρος μπορεί να διοικεί μόνο για έξι χρόνια. Δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ ενότητα στην Μπαρτσελόνα. Επιμένω, η Μπαρτσελόνα είναι η πιο δύσκολη ομάδα για να πετύχει κανείς και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους παίκτες”

Για το τι χρειάζεται η Μπαρτσελόνα: “Υπομονή. Τη χρονιά που κάναμε το τρεμπλ δεν θυμάμαι πόσα διαδοχικά ματς κέρδισε η Ρεάλ Μαδρίτης. Έμοιαζαν ανίκητοι τον Ιανουάριο και μετά έχασαν από τη Βαλένθια και ένα στην έδρα τους και φτάσαμε στο τρεμπλ. Ο σύλλογος πρέπει να προσέχει τους παίκτες του και να τους κάνει χαρούμενους όπως συνέβαινε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Χουάν Λαπόρτα. Φυσικά, χρειάζονται και μεταγραφές. Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται να μπουν όλα σε μια σειρά, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ιδιαίτερα δυνατή”.

Για τον Παουλίνιο: “Τον αντιμετώπισα στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών και μάρκαρε εξαιρετικά τόσο εμένα, όσο και τον Ινιέστα. Είναι ιδιαίτερα δυνατός. Αν η Ρεάλ Μαδρίτης είχε υπογράψει τον Παουλίνιο δεν θα υπήρχε καμία κριτική”

Για το εάν ο Νεϊμάρ έφυγε επειδή δεν ήταν ευτυχισμένος: “Έφυγε για μία σειρά από λόγους. Ήθελε να αλλάξει παραστάσεις επειδή δεν ήταν συγκεντρωμένος στην Μπαρτσελόνα, γιατί η πρόταση ήταν εξαιρετική και γιατί θα ήταν ο ηγέτης της Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτό που μου είπε ήταν ότι ήθελε να φύγει”.

Για το εάν το να παίζει δίπλα στον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο τον έκανε να γίνει καλύτερος: “Ο Μέσι με έκανε καλύτερο παίκτη. Όλοι οι συμπαίκτες μου με έκαναν καλύτερο γιατί χρειαζόμουν όλους τους συμπαίκτες μου. Δεν μπορούσα να κάνω πράγματα μόνος μου, δεν ήμουν τόσο δυνατός και το να γνωρίζω που είναι οι συμπαίκτες μου με έκανε καλύτερο”.

Πηγή: Sport-fm

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:09