search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:11
MENU CLOSE

Κρεμλίνο προς διεθνή κοινότητα για Β. Κορέα: Μην υποκύψετε στα συναισθήματα

03.09.2017 18:03
Δυσοίωνος Πούτιν προς Άγκυρα: Ελπίζουμε ότι εγγυάστε την ασφάλεια των Ρώσων στην Τουρκία - Media

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα «να μην υποκύψει στα συναισθήματα» μετά την ανακοίνωση μιας έκτης πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα, η οποία δημιουργεί μια «πραγματική απειλή» στην περιοχή.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, ο Πούτιν ζήτησε «να μην υποκύψουμε στα συναισθήματα, να ενεργήσουμε με τρόπο ήρεμο και μετρημένο» και υπογράμμισε πως τα προβλήματα της κορεατικής χερσονήσου «δεν πρέπει να διευθετηθούν παρά μόνο με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο.

Η δοκιμή αυτή της Πιονγκγιάνγκ «τορπιλίζει το παγκόσμιο καθεστώς της μη διάδοσης, παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο και δημιουργεί μια πραγματική απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», υπογράμμισε ωστόσο ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο ρώσος πρόεδρος είχε επίσης συνομιλίες για την κατάσταση με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν «βαθιά ανησυχία» για την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και υπογράμμισαν «την ανάγκη να μην αφεθεί η κατάσταση αυτή να μετατραπεί σε χάος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι δύο πρόεδροι κάλεσαν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση» και να αναζητήσουν μια λύση «μόνο με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η πυρηνικοποίηση της χερσονήσου είναι «απαράδεκτη», πρόσθεσε ο Πεσκόφ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:10