search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:17
MENU CLOSE

Νέα «πυρά» Σόιμπλε κατά της ΕΚΤ

06.09.2017 15:18
Κανονικά στο Eurogroup και στην Σύνοδο του ΔΝΤ ο Σόιμπλε - Media

 

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την πολιτική των αρνητικών επιτοκίων ενώ ζήτησε ακόμη μια φορά να δοθεί τέλος στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η ανάκαμψη είναι αρκετά ισχυρή ώστε να υποστηριχθεί η επιστροφή σε μια «κανονική» νομισματική πολιτική, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Σε συνέδριο με τίτλο «το τραπεζικό σύστημα αλλάζει» της Handelsblatt, ο Β. Σόιμπλε επισήμανε ότι «έχουμε επιστρέψει σε μια φυσιολογική κατάσταση πιο γρήγορα από ό, τι περίμεναν πολλοί. Η έκτακτη νομισματική πολιτική σημαίνει ότι δεν είναι συνηθισμένη ή φυσιολογική, πρέπει να επιστρέψουμε στη φυσιολογική νομισματική πολιτική».

Στην ίδια εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, ζήτησε από την ΕΚΤ να αλλάξει πορεία στη νομισματική πολιτική, αφού αναπτύσσονται φούσκες στις τιμές των στοιχείων ενεργητικού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:17