search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:15
MENU CLOSE

Τι δήλωσε για την υπόθεση Eldorado Gold ο Τσακαλώτος

11.09.2017 16:59
Τι δήλωσε για την υπόθεση Eldorado Gold ο Τσακαλώτος - Media

 

Ασπίδα προστασίας για την κυβερνητική πολιτική στο ζήτημα των επενδύσεων ύψωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή κατά την διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Με «καλύπτει απόλυτα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, για το θέμα του κυβερνητικού χειρισμού στην υπόθεση Eldorado Gold

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γ. Αμυρά σχετικά με την υπόθεση Siemens ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε, αναφερόμενος στις επενδύσεις, πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ «δεν ανακοίνωσε επενδύσεις, αλλά το πώς οργανώνουμε τις επενδύσεις με ποιο πλαίσο και ποια προοπτική». Μάλιστα επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως, όπως είπε, ίσως σε συνεργασία με την Eldorado Gold προσπάθησε να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση μετά την παρουσία και όσα ανέφερε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός για την οργάνωση των επενδύσεων. Κατόπιν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το ζήτημα είναι να υπάρχουν «εργαλεία και στόχευση για το τι επενδύσεις θέλουμε». Και άδραξε την ευκαιρία στην τοποθέτηση του στην Ολομέλεια να δηλώσει πως «με καλύπτει απόλυτα» ο χειρισμός και η ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού Γ. Σταθάκη για το ζήτημα που προέκυψε με την Eldorado Gold. 

Κόντρα με Κουτσούκο

Τα πνεύματα, πάντως, οξύνθηκαν στην Ολομέλεια μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Κουτσούκο με αφορμή την ερώτηση του τελευταίου προς τον υπουργό Οικονομικών για τα προαπαιτούμενα του ΔΝΤ. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας, σημείωσε πως τα κείμενα που έχουν να κάνουν με την πορεία της διαπραγμάτευσης βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ταμείου.

«Υπάρχουν όλα στο δημόσιο χώρο» τόνισε αρχικά ο υπουργός Οικονομικών και απευθυνόμενος στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε «να φέρετε έναν συνεργάτη σας εδώ να σας εξηγήσουν οι δικοί μου συνεργάτες πώς να τα κατεβάσετε αυτά από το ίντερνετ, να μπείτε στο site του ΔΝΤ και να τα κατεβάσετε».

Απαντώντας ο Γιάννης Κουτσούκος ανέφερε πως ο υπουργός Οικονομικών δεν σέβεται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο όταν παραπέμπει τους βουλευτές σε ιστοσελίδες. «Να ζητήσετε συγγνώμη για το θράσος σας, εγώ δεν έχω σπουδάσει σε ξένα πανεπιστήμια, αλλά ξέρω να χειρίζομαι το διαδίκτυο» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε υψηλούς τόνους, ανέφερε πως ο Γιάννης Κουτσούκος «εμφανίστηκε σαν φοιτητής που έχει πιαστεί απροετοίμαστος» και… κάλεσε τους βουλευτές να έρχονται στην Ολομέλεια ενημερωμένοι και όχι να ζητάνε κείμενα που τα βρίσκει κανείς στην δημόσια σφαίρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01