search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:11
MENU CLOSE

Ποιους προτείνει η Βουλή για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

14.09.2017 12:15
Βουλή: «Πράσινο φως» στο νομοσχέδιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων – Ψηφίζεται τη Δευτέρα - Media

 

Την γνωμοδότηση της σχετικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο προεδρείο του Αρείου Πάγου διαβιβάζει στο υπουργικό συμβούλιο η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Μετά την ολοκλήρωση της ακρόασης των προτεινόμενων προσώπων, από το υπουργικό συμβούλιο, στην σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ακολούθησε ψηφοφορία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες για την θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου  ο Δημήτρης Κράνης έλαβε 17 ψήφους, και ακολούθως ο Βασίλειος Πέππας 16 ψήφους και η Ειρήνη Κιουρκτσόγλου-Πετρουλάκη έλαβε 14 ψήφους.

Για την θέση των αντιπροέδρων έλαβαν η Πηνελόπη Ζωντανού έλαβε 20 ψήφους, η Μαρία Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου 18 ψήφους, ο Βασίλειος Πέππας 17 ψήφους, η Μαρία Χυτήρογλου 17 ψήφους, η Αγγελική Αλειφεροπούλου 15 ψήφους, η  Ειρήνη Καλού 13 ψήφους, η Αρτεμισία Παναγιώτου 13 ψήφους.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι την τελική απόφαση για την επιλογή των προσώπων θα λάβει το υπουργικό συμβούλιο καθώς η ψηφοφορία της Διάσκεψης των Προέδρων έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και όχι δεσμευτικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:10