search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:13
MENU CLOSE

Γιατί η ζάχαρη προκαλεί δίψα;

14.09.2017 17:24
Γιατί η ζάχαρη προκαλεί δίψα; - Media
 
Μετά από ένα αλμυρό γεύμα συνήθως θέλουμε αρκετό νερό για να ξεδιψάσουμε. Κάτι αντίστοιχο όμως συμβαίνει τις περισσότερες φορές και όταν καταναλώνουμε κάτι γλυκό, όπως μια σοκολάτα ή μια πάστα. Και γι’ αυτό υπάρχει εξήγηση και μάλιστα επιστημονική. Για ποιο λόγο δηλαδή η ζάχαρη μάς κάνει να διψάμε.
 
Όταν καταναλώνουμε ζάχαρη, αυτή αρχικά πηγαίνει στο στομάχι και στη συνέχεια περνά στο αίμα, εξηγεί η Καρολίν Απόβιαν, καθηγήτρια στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Διατροφής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. Όταν πια περάσει στο αίμα, αυξάνει τα επίπεδα της γλυκόζης (σάκχαρο) και τα κύτταρα απελευθερώνουν νερό ώστε να αποκαταστήσουν την ισορροπία στη σύσταση του αίματος.
 
Καθώς τα κύτταρα χάνουν νερό, ο εγκέφαλος λαμβάνει το «σήμα» και μας ειδοποιεί να αυξήσουμε τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού μας, εντείνοντας την επιθυμία για νερό.
 
(πηγή: medicalnews.gr)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59