search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:13
MENU CLOSE

Κίνητρα και βοήθεια δίνει η Κομισιόν για ένταξη στην Ευρωζώνη

14.09.2017 19:53
Κίνητρα και βοήθεια δίνει η Κομισιόν για ένταξη στην Ευρωζώνη - Media
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να ενθαρρύνει τις χώρες που επιθυμούν να υιοθετήσουν το ευρώ, παρέχοντας νέα τεχνική και οικονομική βοήθεια η οποία θα διευκρινιστεί τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρός της, Βάλντις Ντομπρόφσκις.
 
Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούηνκερ υπενθύμισε ότι το ευρώ προορίζεται να γίνει το ενιαίο νόμισμα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πρότεινε τη δημιουργία ενός μηχανισμού ένταξης, ο οποίος θα προσφέρει προενταξιακή τεχνική και, σε ορισμένες περιπτώσεις, οικονομική βοήθεια.
 
“Διατηρώντας τα αυστηρά κριτήρια ένταξης (σ.σ. στο ενιαίο νόμισμα), προτείνουμε μια τεχνική και οικονομική βοήθεια η οποία θα διευκρινιστεί κατά την παρουσίαση” του συνόλου των μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη, στις 6 Δεκεμβρίου, είπε ο Ντομπρόφκσις από το Ταλίν όπου θα συνεδριάσουν την Πέμπτη το Eurogroup και οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ.
 
Μεταξύ των χωρών που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτή τη βοήθεια είναι η Βουλγαρία. Ο Ντομπρόφσκις δεν αναφέρθηκε πάντως σε κάποιο συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. “Η Επιτροπή έχει την πρόθεση να ενθαρρύνει τις χώρες μέλη (να ενταχθούν στο ευρώ) αλλά αν εκείνες δεν το θέλουν, δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός που να τις υποχρεώνει”, υπενθύμισε.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:12