search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:47
MENU CLOSE

Αν έχεις αυτά τα προσόντα θα γίνεις ανάρπαστος εργαζόμενος

16.09.2017 18:33
Με την ψυχή στα δόντια - Αγωνία για το βάθος της ύφεσης και το εύρος των συνεπειών σε οικονομία και εργασία - Media

Η ακαδημαϊκή εκπαίδευση κάθε επιπέδου είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στο να εξασφαλίσεις μια θέση εργασίας- όμως, στη σημερινή εποχή ίσως δεν είναι ο σημαντικότερος.

Και αν η προϋπηρεσία μοιάζει εξίσου πειστική για έναν υποψήφιο εργοδότη, αυτό που αναδεικνύεται ως κορυφαίο χαρακτηριστικό είναι το να έχεις δουλέψει σε πολλά διαφορετικά τμήματα της ίδιας εταιρείας.

Μια έρευνα του LinkedIn με τίτλο “How to become an executive” εξέτασε τους τρόπους με τους οποίους 459,000 εργαζόμενοι έφτασαν στην κορυφή της καριέρας τους, σε μια περίοδο 20 χρόνων. Σύμφωνα με το Inc. μόνο 64.000 από αυτούς, δηλαδή το 14% κατάφεραν να φτάσουν στο ανώτατο επίπεδο.

Ποια ήταν λοιπόν η ειδοποιός διαφορά τους με τους υπόλοιπους; Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν ρόλους σε διαφορετικά τμήματα είχαν μεγαλύτερη επιτυχία σε σχέση με όσους εστίασαν στο να αναπτύξουν μία μόνο ιδιότητα. Συγκεκριμένα αυτό το χαρακτηριστικό, έδωσε στους εργαζόμενους προβάδισμα που αντιμετωπίστηκε ως ίσο με 3 χρόνια προεργασίας.

Επίσης, όσοι είχαν αλλάξει 4 ρόλους σε μια εταιρεία, είχαν ισότιμες ευκαιρίες με όσους είχαν αποφοιτήσει από ένα κορυφαίο πρόγραμμα MBA (Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων).

Πηγή: Marie Claire

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:47