search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:50
MENU CLOSE

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Χαλκιδική – Πυρκαγιές και σε Σέρρες, Ηράκλειο

22.09.2017 14:21
Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιά σε βιοτεχνία κεριών στον Ταύρο - Media

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Χαλκιδική με τη φωτιά να φτάνει κοντά σε κατοικίες, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί  καταστροφές ή τραυματισμοί ανθρώπων.

Σε εξέλιξη, εξάλλου, βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Αγκαράθου Ηρακλείου.

 H φωτιά εξελίσσεται σε δύο βασικά μέτωπα, ένα κάτω από το μοναστήρι που υπάρχει στην περιοχή και ένα πάνω στο βουνό.

 Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 22 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που πραγματοποιεί ρίψεις νερού προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο τα μέτωπα της φωτιάς.

Φωτιά στην Κασσάνδρα

Μεγάλη χαρακτήρισε στη φωτιά στην περιοχή της Μόλα Καλύβα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλειος Κυρίτσης, ο οποίος είναι καθοδόν προς την περιοχή.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή της Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά, ενώ στη μάχη για την κατάσβεση της συμμετέχουν 22 οχήματα της Πυροσβεστικής με 45 άνδρες και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στο σημείο επιχειρούν από αέρος ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, καίγοντας εκτάσεις πευκοδάσους.

Η πυρκαγιά περιορίζεται σε ένα μέτωπο στη Μόλα Καλύβα. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπγρεσίας Χαλκιδικής, Μανώλης Τσολάκης, μιλώντας το halkidikinews ανέφερε ότι ήταν σημαντική η συνδρομή των πέντε εναέριων μέσων που έλαβαν μέρος στην κατάσβεση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες έφτασαν κοντά σε κατοικίες, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί  καταστροφές ή τραυματισμοί ανθρώπων.

Πυρκαγιά στις Σέρρες

Εκδηλώθηκε δεύτερη πυρκαγιά στις Σέρρες, και ειδικότερα σε δασική περιοχή του δήμου Σιντικής, όπου επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις, αποτελούμενες από 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:49