search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:13
MENU CLOSE

Έκλεισε για μία ώρα ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας λόγω εκρηκτικού μηχανισμού – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

29.09.2017 20:21
Έκλεισε για μία ώρα ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας λόγω εκρηκτικού μηχανισμού - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας - Media

 

Κλειστός για περίπου μία ώρα έμεινε ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα στο τμήμα από τον κόμβο Στέρνας έως την Αρχαία Νεμέα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες γύρω στις 3:20 το μεσημέρι βρέθηκε πολύ κοντά στον αυτοκινητόδρομο (113ο χλμ – ρεύμα προς Αθήνα) ένα περίεργο αντικείμενο, που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό. Αμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία και η εταιρεία «Μορέας» και προχώρησαν σε διακοπή της κυκλοφορίας στο προαναφερθέν τμήμα και σε εκτροπή της μέσω Αργους – Δερβενακίων.

Στο σημείο έσπευσε και πυροτεχνουργός και γύρω στις 4:10 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αργότερα η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: “Σήμερα το μεσημέρι, εντοπίστηκε από ιδιώτη που εκτελούσε χορτοκοπτικές εργασίες στο 113ο χ.λ.μ. του Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Τριπόλεως (ρεύμα προς Αθήνα – κόμβος Νεμέας Κορίνθου), παραπλεύρως και εκτός του οδοστρώματος, μικρού μεγέθους, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος μεταξύ άλλων, από συσκευή κινητού τηλεφώνου και κυλινδρικό αντικείμενο.

Σημειώνεται, ότι η ανωτέρω συσκευή τηλεφώνου ήταν απενεργοποιημένη και ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του μηχανισμού, ενώ εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Εκτιμάται, ότι ο μηχανισμός απορρίφθηκε στο συγκεκριμένο σημείο σε απροσδιόριστο παρελθόντα χρόνο, προς αποφυγή αστυνομικού ελέγχου.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03