search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:23
MENU CLOSE

Χουλιαράκης σε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Τον Νοέμβρη το κοινωνικό μέρισμα

05.10.2017 15:53
Χουλιαράκης: Στο 13% από 24% μειώνεται ο ΦΠΑ για οίκους ευγηρίας και μονάδες ηλικιωμένων-ΑΜΕΑ - Media
 
Για το σχέδιο του προϋπολογισμού ενημέρωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι ο προυπολογισμός του 2018 δίνει τη δυνατότητα σταθεροποίησης της οικονομίας, ότι είναι ο τελευταίος μνημονιακός Σημείωσε όμως ότι δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα λιτότητας.
 
Παραδέχτηκε ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά εξαιτίας του στόχου για 3,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα, ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι στόχοι θα πιαστούν και πως τα επόμενα χρόνια θα είναι ευκολότερο να συντηρηθεί το 3,5%.
 
Νωρίτερα το μέρισμα
Αναφορικά με το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα ενημέρωσε τους βουλευτές ότι φέτος θα δοθεί τον Νοέμβριο και όχι κοντά στα Χριστούγεννα όπως πέρυσι (προκειμένου να τονωθεί και η αγορά κατά το παραδοσιακά δύσκολο δ τρίμηνο), αλλά δε ήταν σε θέση να δώσει λεπτομέρειες προς το παρόν.
 
Παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του 2018 θα είναι σφιχτός, σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατευθύνει όλο και περισσότερους πόρους στο κοινωνικού κράτους και επανέλαβε τις δράσεις που παρουσίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δηλαδή:
 
–Εφαρμογή του προγράμματος για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, με πιστώσεις ύψους περίπου 760 εκατ. ευρώ που θα  ανακουφίσει πάνω από 250 χιλιάδες νοικοκυριά που βιώνουν συνθήκες φτώχειας.
 
–Διάθεση ποσού 320 εκατ. ευρώ, που εξασφαλίστηκε από την επισκόπηση των πρωτογενών λειτουργικών δαπανών και προορίζεται για την προστασία ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών και για παρεμβάσεις στον κρίσιμο τομέα αντιμετώπισης της παιδικής φτώχειας.
 
–Συνεισφορά του δημοσίου, με ποσό ύψους 100 εκατ. ευρώ, για την προστασία της κύριας κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
 
Κατά πληροφορίες οι βουλευτές έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το επίδομα θέρμανσης και ζήτησαν βελτιώσεις στα κριτήρια απόδοσής του (γεωγραφικά, εισοδηματικά).
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:22