search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:20
MENU CLOSE

Και επίσημα στην κούρσα των εκλογών ο Αναστασιάδης – Ποιοι παρευρέθηκαν στην εξαγγελία

14.10.2017 12:13
Και επίσημα στην κούρσα των εκλογών ο Αναστασιάδης -  Ποιοι παρευρέθηκαν στην εξαγγελία  - Media

 

Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2018 εξήγγειλε το Σάββατο ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία.

Κατά την είσοδό του στο Κέντρο Φιλοξένια, υποστηρικτές του Νίκου Αναστασιάδη τον υποδέχτηκαν στην είσοδο.

Ο Πρόεδρος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, κα. Άντρη Αναστασιάδη. 

Παρόντες ήταν οι υπουργοί και σημαίνονται στελέχη της κυβέρνησης, όπως και η ηγεσία και η κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού και των συνδεδεμένων με το κυβερνών κόμμα οργανώσεων. Όπως και μια σειρά από προσωπικότητες που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη.

Στο βήμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προέβη σε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου, όπως και ενημέρωση επί του Κυπριακού.

«Δικαιούμαστε όλοι να νοιώθουμε περήφανοι. Γιατί μετατρέψαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας σε σταθερότητα και ανάπτυξη. Γιατί κρατηθήκαμε όρθιοι και σήμερα κάνουμε Σταθερά Βήματα Μπροστά», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, του οποίου σύνθημα για την προεκλογική εκστρατεία θα είναι το «Σταθερά Βήματα Μπροστά».
 
Για «μια υποψηφιότητα για μια δεύτερη και τελευταία θητεία», έκανε λόγο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 
Μια δεύτερη θητεία που θα συνεχίσει να την διακρίνει το πάθος, το πείσμα, η αποφασιστικότητα αλλά και η ισχυρή βούληση για συνεργασία με όλους.
 
«Γι’ αυτό και παρά τους ψηλούς τόνους αμφισβήτησης που επικρατούν σε κάθε προεκλογική περίοδο, δεν είναι πρόθεση μου να ακολουθήσω τον δρόμο της αντιπαράθεσης, με κανένα, όπως άλλωστε έπραξα και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πενταετίας. Γιατί σε μια τελευταία θητεία κανένας δεν θα είναι αντίπαλος, αντίπαλος όλων θα είναι τα προβλήματα που ο λαός και η πατρίδα μας αντιμετωπίζει», τόνισε.
 
Τέλος είπε, «και δεν έχω αμφιβολία πως όσες και όποιες διαφορές κι’ αν μας χωρίζουν σήμερα, αυτό που μας ενώνει είναι το όραμα ή το καθήκον, το 2023 εκείνος που θα με διαδεχθεί, αν φυσικά ο λαός μου ανανεώσει την εντολή, να παραλάβει ένα κράτος ελεύθερο, σύγχρονο, απόλυτα συμβατό με τις προσδοκίες του λαού μας. Γι’ αυτές τις προσδοκίες είναι που καλώ όλους να ενώσουμε δυνάμεις ώστε με σταθερά βήματα μπροστά, να κτίσουμε ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Οικονομία
 
«Είναι γνωστό κάτω από ποιες συνθήκες παρέλαβα το κράτος το 2013», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τονίζοντας την τραγική κατάσταση που υπήρχε όταν ανέλαβε την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
«Έπρεπε να νοικοκυρευτεί το σπάταλο κράτος. Πήραμε μέτρα προς ορθολογισμό», είπε.
 
Η Κυπριακή οικονομία βαδίζει σε 3η συνεχή χρονιά σταθερής ανάπτυξης, τόνισε ο Πρόεδρος. 
 
«Στόχος μας ήταν η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και τη μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής», πρόσθεσε. Εξήρε ακόμη και τη συνεργασία με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και την ενθάρρυνση του Κυπριακού λαού, στο να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε ιστορικής σημασίας μεταρρυθμίσεις.
 
Πρόσθεσε ακόμη πως «το διεθνές αποτύπωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι σήμερα κατά πολύ μεγαλύτερο του μικρού, γεωγραφικού μας μεγέθους».
 
Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμη πως μέσα στις επόμενες μέρες οι Υπουργοί θα προβούν σε ανασκόπηση των όσων έγιναν τα τελευταία 4 χρόνια στα Υπουργεία τους.

Εξωτερική Πολιτική
 
Επιπρόσθετα ο ΠτΔ τόνισε, «με τα όσα έχω αναφέρει δεν ισχυρίζομαι ότι έχουμε αντιμετωπίσει το σύνολο των προβλημάτων, πως δεν υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας που υποφέρουν, πως πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα για να μην επιτρέψουμε επιστροφή στο παρελθόν. Δεν είναι η ώρα των πειραμάτων. Είναι η ώρα, με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να διασφαλίσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη σε ένα μακροπρόθεσμο ορίζοντα».
 
Αναφερόμενος για τις διεθνής σχέσεις και την εξωτερική πολιτική, είπε, «έχουμε χαράξει μια αξιόπιστη και ολοκληρωμένη στρατηγική σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο προκειμένου να αξιοποιήσουμε κατά το βέλτιστο τρόπο τη συμμετοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το γεωστρατηγικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή. Με μια εξωτερική πολιτική που δεν είναι πλέον μονοθεματική, έχουμε μετατρέψει την πατρίδα μας σε σημείο θετικής αναφοράς και πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο».
 
Κυπριακό
 
«Η επανένωση της Κύπρου παραμένει ο κορυφαίος μου στόχος», τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 
«Η δυνατότητα του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, να μπορέσουν μια μέρα να μοιραστούν τα οφέλη μιας ευημερούσας πατρίδας χωρίς ξένους στρατούς και εγγυήσεις, μιας πατρίδας που οι νόμιμοι πολίτες της ελεύθερα θα σχεδιάζουν το μέλλον, συνεχίζει να κρατά ζωντανό το όραμα μου»
 
«Εργαστήκαμε για να φτάσουμε στη λύση περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και στην πορεία αυτή πετύχαμε να δημιουργήσουμε σημαντικά θετικά δεδομένα όχι μόνο για την πλευρά μας, αλλά για το σύνολο του Κυπριακού λαού».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη Στέλλα Κυριακίδου, συγχαίροντάς την για την εκλογή της στη ΚΣΕΕ του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Νωρίτερα, στο βήμα ανέβηκε πρώτος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξήρε το έργο του Προέδρου Αναστασιάδη, ενώ έκανε και μία αναδρομή, ξεκινώντας από την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη το 2013, μέχρι σήμερα.

Η πορεία ανάκαμψης και σταθερότητας πρέπει να έχει συνέχεια, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ 

Ο Κύπριος πολίτης δικαιούται να έχει ασφάλεια, σταθερότητα και προοπτικές ανάπτυξης, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου λέγοντας ότι γι’ αυτό το λόγο «με χαρά ακούσαμε την εξαγγελία για επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη».
 
Εξερχόμενος του Συνεδριακού Κέντρου Φιλοξενία, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «πρέπει αυτή η πορεία ανάκαμψης, ασφάλειας και σταθερότητας να έχει συνέχεια. Με σταθερά βήματα θα συνεχίσουμε να χτίσουμε ακόμα μια καλύτερη Κύπρο».

Πηγή: Φιλελεύθερος 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:20