search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:30
MENU CLOSE

Συνεδριάζει της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα της συνόδου

31.10.2011 06:28
Συνεδριάζει της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα της συνόδου  - Media

Μετά τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Μετά τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει την ΚΟ για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ της 27ης Οκτωβρίου, και αναμένεται να δώσει έμφαση στα θετικά σημεία της συμφωνίας για τη χώρα και τους πολίτες. Επίσης, θα ζητήσει από τα μέλη της να στηρίξουν το κυβερνητικό έργο και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, η ενδεχόμενη γενίκευση και επέκταση των κοινωνικών αντιδράσεων μετά τα πρωτοφανή φαινόμενα διαμαρτυρίας στις παρελάσεις για την εθνική επέτειο, και κυρίως για όσα συνέβησαν στην Θεσσαλονίκη προκαλούν έντονη ανησυχία, σε κυβέρνηση και βουλευτές.

Η κυβέρνηση αναζητά τρόπος κατευνασμού της κοινής γνώμης, αλλά και κάποιας μίνιμουμ συνεννόησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης όπως ζητούν μετ’ επιτάσεως πάρα πολλοί βουλευτές.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης έστειλε επιστολή στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Βασίλη Έξαρχο στην οποία αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Αγαπητέ Γραμματέα,

Υποθέτω ότι αντικειμενικοί λόγοι θα είναι αυτοί που οδήγησαν στην απόφαση οι βουλευτές να μη λάβουν το λόγο στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Επειδή η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου αποτελεί μία μείζονος σημασίας εξέλιξη για τη χώρα και επειδή η εφαρμογή της διασταυρώνεται με σημαντικά πολιτικά, κοινοβουλευτικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, είναι κατά την άποψη μου απολύτως αναγκαία η σύγκλιση, και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν, νέας συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Αυτονόητο είναι ότι στη νέα αυτή συνεδρίαση θα είναι δυνατή η τοποθέτηση των βουλευτών.»

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και πριν τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είχαν ζητήσει την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών, υπό τη μορφή συγκυβέρνησης ή άλλων σχημάτων ή ακόμη και εκλογών.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει την Τρίτη τη Βουλή για τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου για το κούρεμα του χρέους. Την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αντικείμενο τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01