search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:05
MENU CLOSE

Αρναούτογλου και Καλλιάνος προειδοποιούν: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες (Video +Photo)

20.10.2017 07:07
Αρναούτογλου και Καλλιάνος προειδοποιούν: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες (Video +Photo) - Media

O Σάκης Αρναούτογλου και ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιούν για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν τη χώρα μας από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.
Βροχές, καταιγίδες, χαμηλό βαρομετρικό και πτώση τη θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Αναλυτικότερα, ο  Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιεί ότι η καλοκαιρία γίνεται παρελθόν και τις ζεστές μέρες του φθινοπώρου διαδέχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.
Στο video μπορείτε να δείτε την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου.

Ενώ από την πλευρά του ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό. «Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις θα δούμε πολύ ισχυρές καταιγίδες», λέει χαρακτηριστικά στο προφιλ του στο facebook. 

«Μια άκρως εντυπωσιακή πορεία φαίνεται ότι θα ακολουθήσει ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, καθώς θα “γεννηθεί” την Κυριακή το πρωί στην βόρεια Ιταλία και μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ θα βρεθεί να καλύπτει τη χώρα μας, δίνοντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες (μπλέ χρωματισμοί). Όμως, κατά πόσο θα επαληθευτεί αυτή η μεσοπρόθεσμη πρόγνωση, είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Θα σας ενημερώσω αναλυτικά, διότι ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιάσει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Θα είναι τελικά αυτή η κίνηση του χαμηλού ώστε να έρθουν ισχυρές βροχές στην περιοχή μας ή όχι; Η απάντηση θα σας δοθεί λίαν συντόμως, μόλις ξεκαθαρίσουν δηλαδή τα προγνωστικά στοιχεία και «κλειδώσει» η κίνηση του χαμηλού…»

H πρόβλεψη της ΕΜΥ

Σύμφωνα πάντως με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Οκτωβρίου  στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Επίσης, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα θα είναι έντονα  κυρίως στα δυτικά. Την Τρίτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και  στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Βαθμιαία την Τρίτη και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01