10/12/2018 14:36:51

Φίλης: Οι απειλές από τη διακυβέρνηση Τραμπ δεν αφορούν μόνο την Αριστερά αλλά τον κόσμο ολόκληρο

Φίλης: Οι απειλές από τη διακυβέρνηση Τραμπ δεν αφορούν μόνο την Αριστερά αλλά τον κόσμο ολόκληρο  - Media

 

«Αν και τον Αύγουστο του 2018 θα μπορεί ποια η Ελλάδα να βγει από την υφιστάμενη δανειακή σύμβαση, το μνημόνιο θα συνεχίσει να υπάρχει», δηλώνει ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» με τίτλο «Οι απειλές από τη διακυβέρνηση Τραμπ δεν αφορούν μόνο την Αριστερά αλλά τον κόσμο ολόκληρο» σημειώνει «Δεν θα περάσουμε από την κόλαση στον παράδεισο» και συμπληρώνει ότι «Το Μνημόνιο ως καθεστώς και ως μοχλός ανακατασκευής της κοινωνίας και της οικονομίας θα συνεχίζει να υπάρχει. Είναι το χρέος και ο μηχανισμός των πλεονασμάτων που λειτουργούν εξαιρετικά δεσμευτικά προς αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα περί «στρατηγικής συμμαχίας», «κοινών αξιών» και διαβολικά καλού Τραμπ, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ του ξίνισαν.

Σημειώνει ωστόσο ότι η επίσκεψή του στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε με τρόπο «επωφελή για τα ελληνικά συμφέροντα, τουλάχιστον σε επίπεδο υποσχέσεων για το χρέος και τις επενδύσεις, που θα δούμε ποια συνέχεια θα έχουν...».

Παράλληλα, τονίζει πως δεν γίνεται να παραμένουν αμείωτα τα κονδύλια του υπουργείου Αμυνας.

«Η χώρα μέσα στη φτώχεια της είναι η δεύτερη χώρα του ΝΑΤΟ σε αμυντικές δαπάνες, διαθέτοντας στον προϋπολογισμό του 2017 το 2,7% του ΑΕΠ, ενώ τα κονδύλια του υπ. Άμυνας παραμένουν αμείωτα σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα άλλα υπουργεία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται....», λέει.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.