search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:05
MENU CLOSE

Αντίποινα προαναγγέλλει η Μόσχα μετά το «μπλόκο» του Twitter

26.10.2017 18:03
«Σφαγή» στο Twitter - Εξαφανίστηκαν χιλιάδες λογαριασμοί - Media
 
Η απόφαση της εταιρείας Twitter να απαγορεύσει διαφημιστικές καταχωρήσεις από όλους τους λογαριασμούς του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT (Russia Today) και του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik είναι μια ακόμη επιθετική ενέργεια που στοχεύει να εμποδίσει τις δράσεις των ρωσικών μέσων ενημέρωσης και ένα αποτέλεσμα της πίεσης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.
 
Νωρίτερα την Πέμπτη η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε ότι η απόφαση της θα τεθεί άμεσα σε ισχύ, υπογραμμίζοντας ότι αυτή βασίστηκε στο πόρισμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το RT και το Sputnik επιχείρησαν να παρέμβουν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, εκ μέρους της ρωσικής κυβέρνησης.
 
«Θεωρούμε αυτή την απόφαση μια ακόμη επιθετική ενέργεια που στοχεύει να εμποδίσει τις δράσεις του Russia Today, και είναι ένα αποτέλεσμα της πίεσης των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και μέρους της κυβέρνησης. Θα ακολουθήσουν, ασφαλώς, αντίποινα», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ζαχάροβα.
 
Εν τω μεταξύ, το Russia Today αποκάλυψε ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την εκλογή προέδρου στις ΗΠΑ, το Twitter το είχε προσεγγίσει, προκειμένου το ρωσικό ΜΜΕ να διαφημιστεί στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Υπεύθυνοι το RT έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία από τις επαφές με το Twitter, ωστόσο, σημείωσαν ότι τελικά αρνήθηκαν την προσφορά, τόσο λόγω κόστους, όσο και λόγο αμφιβολιών σχετικά με την αποτελεσματικότητα της καμπάνιας.
 
(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:05