24/04/2019 13:59:21

Κατερίνα Παπακώστα για τη διαγραφή της από την Κ.Ο της ΝΔ: Δεν προκάλεσα εγώ αυτή την απόφαση

Παπακώστα: Κρυφή ατζέντα από ΝΔ για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας - Media

 

Στην απόφαση διαγραφής της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων,  η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 είπε: «Είμαι ανεξάρτητη βουλευτής παρά τη θέληση μου. Σκοπεύω να μείνω ανεξάρτητη βουλευτής ούσα παράλληλα και στέλεχος της ΝΔ, διότι αυτό δεν μπορεί να μου το στερήσει κανείς...».

«Ελπίζω αυτή η απόφαση να ωφελήσει τη ΝΔ. Δεν είμαι εγώ εκείνη η οποία προκάλεσα αυτήν την απόφαση, ελήφθη μία απόφαση, οι επιλογές μας κρίνονται, αξιολογούνται και έχουν και συνέπειες" επισήμανε.

«Νομίζω ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και αποφάσεις δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση... Θεωρώ ότι δεν πρέπει να ενοχλούν οι φωνές και μάλιστα βουλευτών οι οποίοι έχουν μία διαδρομή... Κάτι που δεν είναι στα δικά μου χέρια και δεν είναι υπαιτιότητας δικής μου, ξεφεύγει από τη δική μου σφαίρα δράσης. Εγώ αυτό που θα κάνω είναι να κάνω τη δουλειά μου στο κοινοβούλιο. Από εκεί και πέρα, κάθε απόφαση, κάθε επιλογή ιδιαίτερα στην πολιτική στη συνέχεια δημιουργεί γεγονότα... Θέλω τη ΝΔ μεγάλη, τη θέλω στο μεσαίο χώρο, τη θέλω να ενώνει και όχι να διχάζει», ανέφερε η κ. Παπακώστα.

«Θεωρώ πως η έκφραση γνώμης δεν είναι λόγος για να πει κάποιος στον βουλευτή ότι 'εσύ διαγράφεσαι από την κοινοβουλευτική ομάδα'. Με την έκφραση γνώμης ελήφθη μία απόφαση η οποία ελπίζω να ωφελήσει τη ΝΔ... Δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτα και δεν θέλω να αποδείξω τίποτα, διότι υπάρχει μία στάση ζωής, μία συγκεκριμένη πολιτική συμπεριφορά, ένα συγκεκριμένο πολιτικό status από την πλευρά μου και μία διαδρομή η οποία δεν ήταν ποτέ ευκαιριακή», σημείωσε η πρώην βουλευτής της ΝΔ.  

Ερωτώμενη για το αν υπάρχει θέμα σύγκρουσης με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, η βουλευτής απάντησε: «Εγώ δεν συγκρούομαι ποτέ με πρόσωπα. Όταν διατυπώνω τη γνώμη μου, τη διατυπώνω έτσι ώστε να έχει πολιτικό περιεχόμενο, δεν έχει ποτέ προσωπικές αναφορές. Αυτή είναι πάγια δική μου θέση από το 2000. Εγώ τοποθετούμαι επί πολιτικών συμπεριφορών... Δεν είμαι ευκαιριακή, έχω μία συνέπεια στην πολιτική μου διαδρομή, εξάλλου δεν έφυγα εγώ από τη ΝΔ, είμαι παρούσα, θα εξακολουθήσω να είμαι παρούσα, με διατρέχουν οι απόψεις, οι αρχές και οι αξίες της ΝΔ».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.