search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:50
MENU CLOSE

ΕΛ.ΑΣ.: Όπλα και έτοιμοι τρομοφάκελοι στην κατοχή του 29χρονου που συνελήφθη για την επίθεση στον Παπαδήμο

28.10.2017 08:14
ΕΛ.ΑΣ.: Όπλα και έτοιμοι τρομοφάκελοι στην κατοχή του 29χρονου που συνελήφθη για την επίθεση στον Παπαδήμο - Media

 

Έναν 29χρονο Έλληνα συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική κατηγορούμενο για την αποστολή τρομο-πακέτων στις αρχές του 2017, μεταξύ των οποίων και αυτό που τραυμάτισε τον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο τον περασμένο Μάιο.

Ο συλληφθείς φέρεται επίσης να είχε στείλει φακέλους παγιδευμένους με εκρηκτικά σε διάφορες χώρες και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης τον Μάρτιο του 2016.

Ψάχνουν γιάφκα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 29χρονος συνελήφθη τη στιγμή που έβγαινε από πολυκατοικία, στη συμβολή των οδών Αλκαμένους και Περγάμου, με τρεις ταξιδιωτικούς σάκους. Πάνω του έφερε τσαντάκι μέσης και είχε μαζί του σακούλα σκουπιδιών. 

Όπως ανακοινώθηκε στους σάκους βρέθηκαν: 

  • 8 πλαστές ταυτότητες,
  • 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
  • πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
  • πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
  • πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε ακόμη δύο σπίτια, στο Ελληνικό και στον Αγιο Ελευθερίο (η μία από τις δύο οικίες είναι το πατρικό του).

Το διαμέρισμα της οδού Αλκαμένους, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε νοικιαστεί με πλαστή ταυτότητα. 

Ο 29χρονος είχε τεθεί σε παρακολούθηση τον τελευταίο καιρό, ενώ η σύλληψη του έγινε σε εκτέλεση εντάλματος του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, με βάση τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε συλληφθεί το 2010 και το 2011 για επεισόδια στα Εξάρχεια και φέρεται να έχει επαφή με φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φώτιας». 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01