search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:40
MENU CLOSE

Εκδήλωση στη μνήμη τριών γυναικών που κρέμασαν οι Γερμανοί τον Ιούλιο του ’44 στην Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας

28.10.2017 14:09
Ανησυχητικές εξελίξεις στη Γερμανία - «Γυρνάει» ο κρίσιμος δείκτης «R0» για τον κορωνοϊό - Media

 

Εκδήλωση στη μνήμη τριων γυναικών που κρέμασαν οι Γερμανοί τον Ιούλιο του 1944 στο χωριό Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας οργανώνει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Πρόκειται για την Σοφίκα Τοπάλη, τη μητέρα Λουκία Τοπάλη και τη Φιλίτσα Καλαβρού, που αφού πρώτα τις βασάνισαν στις φυλακές Βόλου τις κρέμασαν Γερμανοί και ντόπιοι συνεργάτες τους με την κατηγορία ότι έδιναν τρόφιμα στο 54 Σύνταγμα των ανταρτών Πηλίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης η αλήθεια ήταν ότι ήθελαν να πάρουν το χρυσό που έκρυβαν οι γυναίκες της οικογένειας Τοπάλη στο αρχοντικό τους. Την πραγματική ιστορία έφερε στο φως η δημοσιογραφική έρευνα των Νίτσα Κολιού και Γιάννη Μαντίδη.

Την Κυριακή 5/11, στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στα Κάτω Λεχώνια μετά τη θεία λειτουργία θα γίνουν αποκαλυπτήρια του μνημείου των κρεμασμένων γυναικών.

 

Φωτό: αρχείο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01