search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:44
MENU CLOSE

Άνδρες, προσοχή στην πεντάδα

04.11.2011 13:03
Άνδρες, προσοχή στην πεντάδα - Media

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η αιώνια διαμάχη των δύο φύλων και το μονίμως αναπάντητο ερώτημα «γιατί κάποιος/ κάποια απατά την/τον σύντροφό του/της;» απασχολούν πολάκις τους επιστημονικούς κύκλους.

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η αιώνια διαμάχη των δύο φύλων και το μονίμως αναπάντητο ερώτημα «γιατί κάποιος/ κάποια απατά την/τον σύντροφό του/της;» απασχολούν πολάκις τους επιστημονικούς κύκλους.

Το πανεπιστήμιο του Οντάριο στον Καναδά έκανε πρόσφατα μια εκτεταμένη έρευνα προσπαθώντας να βρει τα αίτια της απιστίας.

Οι ερευνητές αυτή τη φορά εστίασαν στις γυναίκες και έψαξαν να βρουν τους λόγους που μια γυναίκα απατά τον σύζυγό ή τον φίλο της. Και αν για μας το κριτήριο είναι το σεξ (απλά πράγματα) για τις γυναίκες είναι πολύ πιο περίπλοκα. Ως γνωστών η ψυχή τους είναι αβυσσαλέα…

Κατέληξαν λοιπόν σε 5 βασικούς λόγους που ωθούν μια γυναίκα στην απιστία.

1. Κακοποίηση ή αυταρχική συμπεριφορά

Η 50χρονη σήμερα Ελίζαμπεθ Σμιθ ήταν παντρεμένη με έναν τύπο που ήταν εξαιρετικά καταπιεστικός (κατά τη γνώμη της πάντα…). Ο άνθρωπος απλά ήθελε η γυναίκα του να παρατήσει τη δουλειά της και να προσέχει το σπιτικό τους. Τι πιο απλό; Αυτή όμως βρήκε έναν συνάδελφό της, τον ερωτεύτηκε γιατί «με πρόσεχε, με έκανε να γελάω και να αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου», χώρισε με τον πρώτο και παντρεύτηκε τον δεύτερο. Ας πρόσεχε (ο δεύτερος). Άραγε ποιος μαγειρεύει στο σπίτι;

2. Αμοιβαία απέχθεια

Πως φτάνεις εκεί; Πολύ εύκολα. Η Βανέσα Μάϊερς στα 22 της παντρεύτηκε έναν άνθρωπο με τον οποίο ήταν τρελά ερωτευμένη. Και οι δύο ήθελαν να κάνουν αμέσως οικογένεια αλλά το ανέβαλαν διαρκώς ώστε να προωθήσουν της καριέρες τους. Έξι χρόνια μετά ήταν ακόμη παντρεμένοι, χωρίς παιδιά και χωρίς όρεξη να βλέπουν ο ένας τον άλλον. Ο άνθρωπο ήθελε να γίνει πατέρας και μάλιστα μια φορά η κυρία του τον τσάκωσε να τρυπάει το προφυλακτικό! Μετά από αυτό, φινίτο λα μιούζικα.

3. Βαρεμάρα

Πολύ επικίνδυνο αυτό και πολύ εύκολη δικαιολογία. Η 35χρονη Μπάρμπαρα Γκίζμπορν ζούσε σε μια μικρή πόλη του Ουϊσκόνσιν με τον άντρα της και τα δύο της παιδιά. Ωραίο σπίτι, καλό εισόδημα, χαρούμενη οικογένεια. Αλλά όχι χαρούμενη μαμά. Η μαντάμ βαριόταν τη ζωή αυτή. Σε ένα ταξίδι στο Σικάγο έναν Αυστραλό και τον ερωτεύτηκε. Κράτησαν επαφή και μετά από λίγο τα παράτησε όλα και πήγε στην «πράσινη ήπειρο». Τα παιδιά της, λίγο την απασχόλησαν.

4. Εργασιομανία

Πολλοί άντρες «σκοτώνονται» στη δουλειά για να μη λείψει τίποτα από την οικογένειά τους. Και εδώ βρίσκουμε την αχαριστία. Η 49χρονη Μπάρμπαρα Σίνγκερ δεν ήταν ευχαριστημένη που ο σύζυγος δούλευε συνέχεια και θεώρησε ότι την παραμελούσε. Γνώρισε λοιπόν τον Τομ και μετά από δύο μήνες τα μάζεψε από το σπίτι και έφυγε. Δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκε τον Τομ αλλά ο φουκαράς ένα μήνα μετά τον γάμο απεβίωσε. Από φυσικά αίτια…

5. Απιστία

Για κάποιο περίεργο λόγο στις σημερινές φιλελεύθερες και «μοντέρνες» κοινωνίες, οι γυναίκες πιστεύουν ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες! Αν είναι δυνατόν! Η 33ρονη Λάρι Νόρβελ ανακάλυψε ότι ένα χρόνο μετά το γάμο τους ο άντρας της την «απαιτούσε». Βάζουμε εισαγωγικά γιατί δεν είναι απιστία όταν ο άντρας είναι πιστός στη φύση του, αυτή του κυνηγού. Τέλος πάντων, η κυρία θεώρησε ότι έπρεπε να «εκδικηθεί» (ανήκουστο θράσος) και να «αυτοεπιβεβαιθεί» (για αυτό γίνονται όλα). Ατίμασε λοιπόν το στεφάνι της και πάπαλα ο γάμος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:43