search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:23
MENU CLOSE

Αγριεύουν οι Ισπανοί με τον Πουτζντεμόν: Εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης

03.11.2017 19:23
Ισπανία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Πουτζντεμόν πρέπει να είναι παρών στο κοινοβούλιο  - Media

 

Δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα για τον Καταλανό ηγέτη Κάρλες Πουτζντεμόν, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας εξέδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ, το διεθνές ένταλμα σύλληψής του.

Ο Πουτζντεμόν βρίσκεται στις Βρυξέλλες, απ’ όπου δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στις εκλογές που έχουν προκηρυχθεί στην Καταλονία, ωστόσο, την Πέμπτη ο δικηγόρος του είχε δηλώσει ότι ο πελάτης του δεν θα επιστρέψει σύντομα στην Ισπανία, καθώς έχει επιφυλάξεις για τη δικαιοσύνη.

Ωστόσο, ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ έχει ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι ο Καταλανός έκπτωτος πρόεδρος θα αντιμετωπιστεί όπως ο κάθε πολίτης χώρας-μέλους της Ε.Ε.

Εν τω μεταξύ στη φυλακή οδηγήθηκαν Καταλανοί πολιτικοί που κρίθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο ότι είχαν συμμετοχή στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χώρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01