search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:25
MENU CLOSE

Πολιτική σύγκρουση για την επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη

07.11.2017 06:24
Πολιτική σύγκρουση για την επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη - Media

 

Για μικροκομματικά οφέλη, παιχνίδια εντυπώσεων και φθηνή αντιπολίτευση κατηγορούν από το Μαξίμου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε πολιτική σύγκρουση.

Αφορμή ήταν η έντονη αντίδρασή τους στην επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και οι επικρίσεις τους για την αστυνόμευση της περιοχής και για τις ευθύνες του Νίκου Τόσκα. 

«Θα συνιστούσαμε τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, που έσπευσαν να αξιοποιήσουν για μικροκομματικά οφέλη και φθηνή αντιπολίτευση μία εγκληματική και προβοκατόρικη ενέργεια, περισσότερη αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Απέναντι στους εχθρούς της Δημοκρατίας και της ομαλότητας δεν χωράνε παιχνίδια εντυπώσεων. Η ελληνική κυβέρνηση έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και την ικανότητά της να συλλάβει σύντομα και αυτούς τους δράστες», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη ασχολείται με τα έγγραφα των οικονομικών παραδείσων έχουμε τρομοκρατική ενέργεια κάτι θυμίζει..ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ», σχολίασε την ίδια στιγμή στο Twitter o Πάνος Καμμένος.

«Eίμαστε στόχος κατ’ επανάληψη, πριν από λίγους μήνες είχαμε και τραυματία αστυνομικό, έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον αρμόδιο υπουργό και τον Πρωθυπουργό χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα. Δυστυχώς τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της Κυβέρνησης», ήταν το πρώτο σχόλιο της Φώφης Γεννηματά μετά την επίθεση.

Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στις βολίδες και στους κάλυκες που περισυνελέγησαν από τον τόπο της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, και ειδικότερα εναντίον των δύο αστυνομικών φρουρών της διμοιρίας των ΜΑΤ, αναμένονται από στιγμή σε στιγμή, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διευκρινιστεί αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη επίθεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν ως πολύ πιθανό να πρόκειται για την «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», η οποία έχει χτυπήσει άλλες δύο φορές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Το χτεσινό χτύπημα, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, έχει ομοιότητες με την επίθεση στον ίδιο στόχο στις 10 Ιανουαρίου 2017, περίπου μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, γι’ αυτό εκτιμάται ότι δεν αποκλείεται να έχει σχέση η χτεσινή επίθεση με την πρόσφατη σύλληψη του 29χρονου στην πλατεία Αττικής.

Μέλη της ίδιας οργάνωσης έχουν πυροβολήσει και πάλι εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, πριν από τις ευρωεκλογές του 2014. Η οργάνωση έχει αναλάβει επίσης την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας του Μεξικού και -με χειροβομβίδα- στη γαλλική πρεσβεία, όπου τραυματίστηκε ελαφρά ο αστυνομικός φρουρός, τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 2016, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το βράδυ, λίγο πριν από τις 20.00, άγνωστος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, με μεγάλο όπλο, πιθανόν Καλάσνικοφ, από τη γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά, όπου βρέθηκαν και τρεις κάλυκες.

Μία από τις σφαίρες διαπέρασε το κολωνάκι ενός σήματος της Τροχαίας, κοντά στον έναν αστυνομικό, μία άλλη χτύπησε σε κολώνα της ΔΕΗ, ενώ το τρίτο βλήμα, μετά από εξωστρακισμό καρφώθηκε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο δράστης διέφυγε με άγνωστο μέσο, αλλά εξετάζεται να χρησιμοποίησε μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

«Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας», επισήμανε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter: «Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:25