search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:48
MENU CLOSE

Σήμα κινδύνου στην Κρήτη: Η θάλασσα «καταπίνει» σπίτια και δρόμους (Video)

07.11.2017 09:00
«Σκότωσα ένα τετράχρονο παιδάκι, βοήθησέ με»: Χωρίς τέλος οι τηλεφωνικές απάτες (και) στην Κρήτη - Media

 

Ήταν Νοέμβριος του 2013 όταν η θάλασσα κατάπινε σπίτια και τμήματα δρόμου σε Καστρί και Κερατόκαμπο, με τους ισχυρούς νότιους άνεμους να επιδεινώνουν το σοβαρό πρόβλημα της διάβρωσης της ακτογραμμής.

Oι κάτοικοι τότε έκαναν δραματική έκκληση τονίζοντας ότι έχουν καταστραφεί και εκείνοι και τα παιδιά τους. Έστελναν μάλιστα σήμα κινδύνου προς τις αρχές.
Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά “σε δύο χρόνια θα χαλάνε τα σπίτια. Κάνω έκκληση στην πολιτεία και την περιφέρεια”.
Μετά από 3 και πλέον χρόνια, ο Δήμος Βιάννου ολοκλήρωσε μελέτη προκειμένου να προχωρήσουν τα αναγκαία έργα αντιμετώπισης της διάβρωσης στο παραλιακό μέτωπο.

Απειλεί να πνίξει παραλιακούς οικισμούς

“Απειλεί να πνίξει τους παραλιακούς οικισμούς.Είναι μια προσπάθεια τριών ετών που κάνουμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη μελέτη και αφού έχουμε ήδη πάρει ήδη εγκρίσεις για λιμενικά έργα. Έχουμε πάρει γνωμοδότηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και θεωρώ ότι το επόμενο βήμα πλέον θα είναι η χρηματοδότηση”, σημειώνει ο δήμαρχος Βιάννου κ.Μπαριτάκης.

Η παρέμβαση αφορά τεχνητούς υφάλους σε απόσταση 800 μέτρων από την ακτή, έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης γνωμοδότησε θετικά και υπό όρους τους περιβαλλοντικούς όρους για τα έργα προστασίας από την διάβρωση παραλίας Καστρίου Κερατόκαμπου, καθώς εκφράστηκαν από ορισμένα μέλη της, επιφυλάξεις για τη σχεδιαζόμενη παρέμβαση.

Πηγή: neakriti.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26