19/01/2019 05:15:22

«Άναψαν τα αίματα» στην Εξεταστική για την Υγεία

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο: Τι προβλέπει για πλειστηριασμούς - απεργίες (pdf) - Media

 

Απίστευτη ένταση προκλήθηκε στην συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία από την επίμονη άρνηση μάρτυρα να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής. 

Η υπεύθυνη οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ Κατερίνα Πολύζου επικαλέστηκε το «δικαίωμα στην σιωπή», επικαλούμενη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση για το ζήτημα. Τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης όσο και τα μέλη της πλειοψηφίας τόνισαν προς την πλευρά της ότι δεν είναι κατηγορούμενη και ως εκ τούτου δεν έχει τέτοιο δικαίωμα. Η μάρτυρας επέμεινε στην στάση της μην απαντώντας σε καμία ερώτηση των βουλευτών με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση. 

Τα «αίματα άναψαν» πάντως μεταξύ των βουλευτών της πλειοψηφίας και εκείνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι βουλευτές στου ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν ότι η μάρτυρας συνεννοήθηκε, εντός της αίθουσας με μορφασμούς, για το αν πρέπει να απαντήσει με τους βουλευτές της ΝΔ. Οι «γαλάζιοι» βουλευτές αντέδρασαν έντονα και ζήτησαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσουν τις κατηγορίες. 

Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά την διακοπή της συνεδρίασης με τους βουλευτές να ερωτούν την μάρτυρα και εκείνη να αρνείται, επί της ουσίας, να απαντήσει.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.