search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:56
MENU CLOSE

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Όποιος κατάφερε να πάει στον φορολογικό παράδεισο δεν απέφυγε την κόλαση της πολιτικής

08.11.2017 10:39
Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Όποιος κατάφερε να πάει στον φορολογικό παράδεισο δεν απέφυγε την κόλαση της πολιτικής - Media

 

«Αθεράπευτα αισιόδοξος» σχετικά με την επιτυχή έξοδο από το πρόγραμμα και την απελευθέρωση δυνατοτήτων στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της στήριξης της κοινωνικής ατζέντας εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στη συνέχεια θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επεφύλαξε σκληρές εκφράσεις για την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της τόσο για τη συνολική αντιπολιτευτική τακτική της όσο και για την εμπλοκή του ονόματος της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη λίστα των «Paradise Papers».

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός φωτογράφισε τη Μαρέβα Μητσοτάκη (χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει) λέγοντας πως είναι «θλιβερό κι εξοργιστικό μέσα στους καταλόγους της ‘’χρυσής ντροπής’’ να φιγουράρουν ονόματα και αποκαλύψεις που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας».

« Δε μιλάμε για κάποιους κυνικούς καπιταλιστές που ο ηθικός τους κώδικας είναι ταυτισμένος με το κέρδος με κάθε τρόπο» συνέχισε, αλλά «μιλάμε για πρόσωπα που το ήθος και η συναλλαγές τους δεν εκπροσωπούν κάποια ιδιωτική ή οικογενειακή υπόθεση, ή κάποια ποινικά κολάσιμη ιστορία, εκπροσωπούν όμως εκείνη την αντίληψη εξουσίας που ξεχαρβάλωσε την Ελλάδα και οδήγησε την κοινωνία σε φτώχεια και απόγνωση (…)Εν ονόματι μιας νέου τύπου έννοια της ηθικής, την ηθική της ανηθικότητας».

Κλείνοντας τη συγκεκριμένη ενότητα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα ήθελε να συμπληρώσει τη φράση που διατύπωσε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, ότι δηλαδή «η Ζήμενς πουθενά στον κόσμο, ούτε και στην Ελλάδα δεν κέρδισε ποτέ εκλογές». Πρόσθεσε λοιπόν πως «όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας δεν απέφυγε να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής, ας το χουν καλά στο μυαλό τους κάποιοι». Και κατέληξε λέγοντας πως η κυβέρνηση θα περιμένει εξηγήσεις ενώ παράλληλα δεσμεύεται  ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές «θα τη βρούμε την άκρη, κανένας παράδεισος δεν είναι τόσο μακρινός αν έχουμε τη θέληση να τον φτάσουμε».

 

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αισιοδοξία για την έγκαιρη και επιτυχημένη ολοκλήρωση στης αξιολόγησης, δεδομένου και του θετικού κλίματος που καταγράφεται στις δημόσιες δηλώσεις και πρωτοβουλίες στήριξης ευρωπαίων αξιωματούχων. Μάλιστα σημείωσε πως αυτό οφείλεται όχι σε κάποια «ασύντακτη υποχώρηση» από ελληνικής πλευράς όπως συνέβαινε στο παρελθόν αλλά σε ρεαλιστικότερη και πιο εποικοδομητική προσέγγιση από την άλλη πλευρά. Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ως «σημαντικές επιτυχίες» της τρέχουσας αξιολόγησης, τη μη επιβολή πρόσθετων μέτρων, το κοινωνικό μέρισμα κ.ά.

Ειδικότερα σημείωσε:

«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο», απογοητεύοντας τις Κασσάνδρες, τους πηχυαίους τίτλους των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής και τις τελευταίες ελπίδες του κ. Μητσοτάκη.

Και συνεχισε: «Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει:

   -Πρώτον, χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο.

   -Δεύτερον, με τους εργαζόμενους να επανέρχονται πρώτοι στη σειρά κατάταξης κατά την εξόφληση οφειλών από επιχειρήσεις. Δηλαδή, πάνω από τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

   Τρίτον, με τη διάσωση και την επέκταση του ταμείου των δημοσιογράφων.

   -Τέταρτον, επίσης σημαντικό, με τη συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας, η ύπαρξη κατώτατου πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης τόσο για τον, ή την σύζυγο, όσο και για τα τέκνα.

   -Με τη συμφωνία για τη ρύθμιση των οφειλών ύψους από 20.000 ως 50.000 ευρώ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

   -Με δυνατότητα 120 δόσεων, και με κούρεμα των προσαυξήσεων της τάξης του 85%».

Κοινωνικό μέρισμα

Σε ό,τι αφορά το κοινωνικό ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα δοθεί εντός τους έτους «Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την απόδοση της οικονομίας και η υπέρβαση των στόχων του προγράμματος μας επιτρέπει και φέτος διανομή για τη στήριξη των πιο αδύναμων ομάδων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων». Επίσης υποστήριξε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα είναι μεγαλύτερο απ’ ό,τι πέρυσι «κι αυτό θα είναι μια ακόμα μεγάλη απογοήτευση για την αντιπολίτευση και τα “εξαπτέρυγά” της».

Τα αναλυτικά στοιχεία για το κοινωνικό μέρισμα θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, είπε και εξέφρασε την ελπίδα «φέτος, ο κ. Μητσοτάκης να μην εκτεθεί με τον τρόπο που εκτέθηκε πέρυσι, όταν καταψήφισε το κοινωνικό μέρισμα στη Βουλή και όταν, καθαρά για λόγους μικροπολιτικής, προσπάθησε με υπόγειους και ανέντιμους τρόπους να προκαλέσει την επέμβαση των Θεσμών για την ακύρωσή του».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:53