search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:23
MENU CLOSE

Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1994
09-11-2017
11.11.2017 04:00
pap_0-1.jpg
 
Αμέσως μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια – Τόμος Α΄ 1942-1974» στο επιτελείο του «Ποντικιού» χτύπησε συναγερμός. 
Ο πρώτος λόγος ήταν ότι ο διευθυντής της «Καθημερινής», με αστραπιαίες και καθοριστικές κινήσεις, είχε… εισπηδήσει σε ένα αντικείμενο επί δεκαετίες προνομιακό για το «Π». Έπρεπε κάπως να αντιδράσουμε.
Ο δεύτερος ήταν ότι αμέσως έπεσε η πρόταση να ζητήσουμε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος τη διανομή του βιβλίου μαζί με την εφημερίδα μας.
 
Όπως κι αν το δει κάποιος, επί τρεις δεκαετίες και πλέον ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συντρόφευε, με όλους τους δυνατούς τρόπους, εμάς και τους αναγνώστες μας και εμπλούτιζε τις πρώτες και τις εσωτερικές σελίδες μας.
Τελικά, ύστερα από πολύωρες και θυελλώδεις συσκέψεις, αποφασίσαμε να… συγχωρήσουμε τον Αλέξη και να μην ανταποδώσουμε την «εισπήδηση».
 
Πέρα όμως από την πλάκα, ο Παπαχελάς παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό ένα βιβλίο πλήρες, με πλούσιο υλικό, το οποίο έχει προκύψει από αμέτρητες ώρες προσωπικών συνομιλιών του με τον εκλιπόντα πρώην πρωθυπουργό επί μια ολόκληρη δεκαετία (2006-2017).
Στο βιβλίο παρουσιάζεται η εκδοχή Μητσοτάκη για την αποφυγή του εμφυλίου στην Κρήτη το 1943 και τη θυελλώδη πολιτική του διαδρομή από την πρώτη του είσοδο στη Βουλή έως τον Ανένδοτο και την Αποστασία, αλλά και το διάστημα από τη χούντα έως τη μεταπολίτευση.
Στον επόμενο τόμο θα παρουσιαστεί η εκδοχή Μητσοτάκη για τη μεταπολίτευση και την πρωθυπουργία του. Όσες επιφυλάξεις και αν διατηρεί κάποιος για την εκδοχή του πρώην πρωθυπουργού, το βιβλίο του Παπαχελά δεν παύει να αποτελεί μια σημαντική συμβολή στην καταγραφή της σύγχρονης Ιστορίας και μια σοβαρή προσωπική δουλειά που διήρκεσε μια ολόκληρη δεκαετία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:14