search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:58
MENU CLOSE

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για Κουφοντίνα

09.11.2017 13:42
Βουλή: Την Τετάρτη το ψήφισμα για τις γερμανικές οφειλές – Έναρξη της διεκδίκησης - Media

 

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή εξαιτίας της 48ώρης άδειας που έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Στην συνεδρίαση της Ολομέλειας παρενέβη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ισχυρά «πυρά» αντάλλαξαν η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Σταύρο Κοντονή.

Μητσοτάκης: Ο Κουφοντίνας ιδεολογικός καθοδηγητής νέας γενιάς τρομοκρατών

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι τα λόγια του απηχούν τις απόψεις της κοινωνίας, τονίζοντας ότι παρακολουθεί ως σοκαρισμένος πολίτης «το πιστόλι της 17Ν να βγαίνει από τη φυλακή». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «είμαστε υπέρ της λογικής των αδειών» ανέφερε όμως πως «είμαστε υπέρ εφόσον πληρούνται όχι μόνο οι τυπικές αλλά και ουσιαστικές προϋποθέσεις. Μεταμέλεια, συμμόρφωση και διάθεση επανένταξης» και συνέχισε λέγοντας πως ο Δ. Κουφοντίνας «μέσα από το δημόσιο λόγο του δηλώνει αμετανόητος, λειτουργεί ως ο ουσιαστικός ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών, ακόμα και μέσα από την φυλακή». Και απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα σημείωσε: «Αυτό επιβραβεύουμε σήμερα; Ζητάω μια ξεκάθαρη τοποθέτηση από την κυβέρνηση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση για την χορήγηση αδείας στον Δ. Κουφοντίνα ελήφθη «στην συγκεκριμένη συγκυρία που η ανομία είναι σε έξαρση», υπενθυμίζοντας την επίθεση που δέχτηκαν οι αστυνομικοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πριν από τρεις ημέρες. «Στα Εξάρχεια δημιουργείται μία νέα γενιά τρομοκρατών» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «ομάδες τραμπούκων που κινούνται εκτός της νομιμότητας με την ανοχή της κυβέρνησης». Ανέφερε ότι ο αρχηγός του Ρουβίκωνα χαρακτήρισε τον Δ. Κουφοντίνα ως τον μεγαλύτερο Έλληνα επαναστάτη, τονίζοντας ότι «κανείς δεν έπιασε απ’ ευθείας το πιστόλι. Πρώτα ξεκινάς από τα μυαλά, τα πρότυπα, τις ιδέες, μετά στις μολότοφ, και μετά στο καλάσνικοφ. Ως πότε θα θεωρείτε αυτά τα σημάδια ακίνδυνα;». Και κατέληξε στην παρέμβαση του ο πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας πως «η δημοκρατία αμύνεται. Ανεκτική δημοκρατία ναι, αδύναμη δημοκρατία όχι. Η ανοχή στους εχθρούς της δημοκρατίας πρέπει να είναι μηδενική. Οφείλουμε να φωνάξουμε ένα βροντερό “ως εδώ”».

Κοντονής: Σε ένα κράτος δικαίου λειτουργούν οι νόμοι και οι θεσμοί έναντι πάντων – Κόντρα με Μπακογιάννη

Από την πλευρά του ο Σταύρος Κοντονής και απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ τόνισε ότι «σε ένα κράτος δικαίου λειτουργούν οι νόμοι και οι θεσμοί έναντι πάντων», αναφέροντας πως «ο πρόεδρος της ΝΔ μας είπε ότι το νομοθετικό πλαίσιο αυτό για κάποιους δεν πρέπει να ισχύει» και τονίζοντας πως «είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με μία απόφαση θα πρέπει να δούμε αν η απόφαση αυτή κινήθηκε στα πλαίσια του νόμου».

Σε εκείνο το σημείο τον υπουργό Δικαιοσύνης διέκοψε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία φώναξε «δεν ντρέπεστε!» με τον Σταύρο Κοντονή να της απαντά «τι είναι αυτά που λέτε, κ. Μπακογιάννη. Nα ντρέπεστε εσείς με την πορεία και την διαδρομή σας».

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι «αν ο νόμος είναι κακός, ακούμε απόψεις. Αλλά η τροποποίηση του 2009 ήταν δικιά σας, του κ. Δένδια. Αν δεν τον θέλατε, ας τον αλλάζατε». Τόνισε μάλιστα πως «δεν αποφυλακίζεται ο Κουφοντίνας, δεν επανακρίνονται οι πράξεις του. Η χορήγηση αδείας δεν είναι επιδοκιμασία των πράξεων ούτε και ανοχή για ο,τιδήποτε». Ο υπουργός δικαιοσύνης ανέφερε μάλιστα πως «ελπίζω λοιπόν ο συγκεκριμένος κρατούμενος να έχει αναλογιστεί και να έχει μετανιώσει για το κακό που έκανε στα θύματα και τους συγγενείς τους, σε αυτούς που στρατολογούσε, και για το κακό που έκανε στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια».

Μπακογιάννη: Επιλεκτική η στάση του Κοντονή

Η Ντόρα Μπακογιάννη στην παρεμβάση της χαρακτήρισε «θλιβερό απολογητή του Κουφοντίνα», σημειώνοντας «τι άλλαξε στο νομοθετικό πλαίσιο από τότε που ο Κουφοντίνας ζητούσε άδεια και του την είχαν αρνηθεί. Δεν ήταν ο ίδιος ο Κουφοντίνας;». Έστρεψε μάλιστα τα «βέλη» της στον Σταύρο Κοντονή τον οποίο κατηγόρησε για επιλεκτική στάση λέγοντας πως «όταν βγήκε η απόφαση για την Ηριάννα δεν βγήκατε και κάνετε παρέμβαση;». Και σε υψηλούς τόνους η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως «όλο το παρεάκι με την συλλογικότητα Α, τον Ρουβίκωνα, τη συλλογικότητα Β όταν θέλουμε να τους καλύψουμε είμαστε πρώτοι, όταν όμως πρέπει να τους καταδικάσετε κρύβεστε κ. Κοντονή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:57