search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:18
MENU CLOSE

Κενυατική υπόθεση ο Μαραθώνιος Αθήνας: Νικητές Καλαλέϊ και Μπουτάνε

12.11.2017 16:27
3 Αυγούστου 2019 - Media

 

Κενυατική υπόθεση ήταν στους άνδρες ο εφετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, καθώς στις πρώτες τρεις θέσεις της ιστορικής διαδρομής, τερμάτισαν ισάριθμοι εκπρόσωποι της αφρικανικής χώρας. Μετά από 42.195 μέτρα και κάτω από πολύ καιρικές συνθήκες, πρώτος έκοψε το νήμα ο Σάμουελ Καλαλέι ο οποίος αποσπάστηκε μετά το πρώτο μισό της διαδρομής και τερμάτισε σε 2:12.17. Τον ακολούθησαν οι συμπατριώτες του, Μίλτον Ρότιτς με 2:14.18 και Τζόναθαν Γιέγκο Κίπτου με 2:16.08.
 
Στις γυναίκες  κυριάρχησε η Πεντάτου Μπουτάνε από την Αιθιοπία, καθώς κάλυψε τα 42.195 μέτρα της κλασσικής διαδρομής σε δύο ώρες 34 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Αλις Τζεπκεμπόϊ Κιμπόρ από την Κένυα (2:34.22) και στην τρίτη, η συμπατριώτισσα της, Νάνσι Αρουσέϊ (2:34.51), η περυσινή νικήτρια του αγώνα.
 
Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου πρώτευσε ο Κώστας Γκελαούζος ο οποίος κέρδισε τον τίτλο για πρώτη φορά στην καριέρα του, καθώς τερμάτισε σε 2:27.21, ακολουθούμενος από τον Χριστόφορο Μερούση (2:28.19) που ήταν ο νικητής στις προηγούμενες τέσσερις διοργανώσεις και τον Παναγιώτη Καραϊσκο (2:28.57), που έκανε την έκπληξη και πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Οι τρεις Έλληνες κατατάχτηκαν στην 8η, 9η και 10η θέση του διεθνούς Μαραθωνίου.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των γυναικών πρώτευσε για τρίτη συνεχή χρονιά η Ράνια Ρεμπούλη, καθώς τερμάτισε σε 2:49.06 (4η στη γενική κατάταξη), μπροστά από την Γλυκερία Τζιατζιά (2:51.14) στην πρώτη της συμμετοχή σε Μαραθώνιο και την έμπειρη Φωτεινή Δαγκλή Παγκότο (2:53.58).

Ο νικητής στους άνδρες Σάμουελ Καλαλέι είπε μετά τον τερματισμό του: «Ήταν η πρώτη φορά που έτρεξα στην Αθήνα. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Είχε πολλές ανηφόρες αλλά τις προτιμώ. Θα ήθελα να ξανάτρέξω στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας».

«Είναι η πέμπτη φορά που τρέχω στον συγκεκριμένο αγώνα και χαίρομαι πολύ που πέτυχα τον στόχο. Στην αρχή φοβήθηκα λίγο, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να πετύχω χρόνο κάτω από 2.30 και χαίρομαι που το κατάφερα στην κλασική διαδρομή. Πρώτα ο Θεός θα επιστρέψω του χρόνου», είπε ο 3ος της κατάταξης, Γιέγκο Κίπτου.

Η 2η στις γυναίκες Τζεπκεμπόϊ Κιμπόρ, είπε: «Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας. Οι ανηφόρες δεν με δυσκόλεψαν διότι έτσι είναι η διαδρομή και στην Κένυα. Θα ήθελα να επιστρέψω στον αγώνα της Αθήνας», ενώ η 3η Νάνσι Αρουσέι τόνισε: «Είχα μια δύσκολη χρονιά. Είμαι ευχαριστημένη γιατί πήγα καλύτερα από ότι περίμενα».

Οι τρεις πρώτοι του Πανελλήνιου πρωταθλήματος

Δηλώσεις έκαναν και οι τρεις πρώτοι του Πανελληνίου πρωταθλήματος. 

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, που πήγε με αρκετά αργό ρυθμό και ήταν στην ουσία, όποιος αντέξει. Εγώ έκανα την αλλαγή στο 32ο χιλιόμετρο και κέρδισα τη μάχη. Ήταν μεγάλη στιγμή γιατί είναι η πρώτη μου νίκη και η πρώτη φορά που μπήκα πρώτος στο Παναθηναϊκό και ήταν κάνει μοναδικό με τον κόσμο να χειροκροτάει», είπε ο Γκελαούζος.

Από την πλευρά του ο Χριστόφορος Μερούσης δήλωσε: «Στο τέλος ξέμεινα από δυνάμεις και δεν μπόρεσα να κάνω αυτό που κάνω συνήθως. Σφίχτηκα, δεν ένιωθα καλά. Μέχρι το 21ο χιλιόμετρο όλα πήγαιναν καλά, ένιωθα καλά, αλλά από το 30ο και μετά άρχισαν τα προβλήματα. Ο Κώστας Γκελαούζος κέρδισε απόλυτα δίκαια και χαίρομαι για εκείνον. Πρέπει να έρθουν νέα παιδιά στον Μαραθώνιο. Ο κόσμος μας βοηθάει και είναι στο πλευρό μας. Σε όλη τη διαδρομή μας στήριξε και μας έδωσε κουράγιο μέχρι τον τερματισμό».

Ικανοποιημένος ήταν βέβαια και ο Παναγιώτης Καραϊσκος: «Ήταν η πρώτη μου μεγάλη επιτυχία και είμαι ικανοποιημένος. Ήθελα ένα χρόνο κάτω από τις 2 ώρες 30 λεπτά και τον πέτυχα».
 
Η Ράνια Ρεμπούλη είπε για τη νίκη της: «Ήθελα πολύ τη νίκη διότι είχα μια δύσκολη χρονιά με πολλούς τραυματισμούς και ήθελα τη νίκη για να πάρω δύναμη και να συνεχίσω. Είχα άγχος όταν ξεκίνησα διότι ένιωθα την πίεση της τρίτης νίκης στη σειρά που ήθελα να πετύχω. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες διότι είχε πολλή υγρασία, αλλά σημασία έχει τελικά ότι τα κατάφερα. Χαίρομαι που έτρεξα για μια ακόμη φορά στην Αυθεντική Διαδρομή διότι εμείς οι Έλληνες πρέπει να προωθούμε τον Μαραθώνιο της Αθήνας».

Η Γλυκερία Τζιατζιά τόνισε: «Είναι πρώτη φορά που τρέχω στον Μαραθώνιο. Οι συνθήκες ήταν πολύ καλές και ήμουν τυχερή που μου βγήκε η κούρσα. Περίμενα ότι θα κάνω χρόνο κοντά στις τρεις ώρες. Πήγα πολύ πιο κάτω και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Προέρχομαι από το ορεινό τρέξιμο και για εμένα είναι μεγάλη επιτυχία η δεύτερη θέση».

Η Φωτεινή Δαγκλή – Παγκότο είπε: Μου αρέσει που τρέχω. Το χαίρομαι. Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στον αυθεντικό Μαραθώνιο και ο δεύτερος γενικά. Είμαι ευχαριστημένη από την επίδοση μου και το περίμενα από τη νίκη μου στον Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία δέκα χιλιόμετρα πονούσα πολύ και θα έλεγα ότι έτρεξα με την καρδιά μου για να τερματίσω. Τρέχω γιατί θέλω να περάσω ένα μήνυμα στα παιδιά που προπονώ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:16