search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:22
MENU CLOSE

«Παραθαλάσσιο» Λύκειο Ληξουρίου: Η αγανάκτηση των μαθητών σε ένα βίντεο

13.11.2017 13:23
«Παραθαλάσσιο» Λύκειο Ληξουρίου: Η αγανάκτηση των μαθητών σε ένα βίντεο - Media

 

Ένα βίντεο από μαθητές του ΓΕΛ Ληξουρίου στην Κεφαλονιά προκαλεί συγκίνηση και συνάμα, απογοήτευση καθώς βγάζει στο φως τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι μαθητές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι σεισμοί του 2014 προκάλεσαν βλάβες στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΓΕΛ Ληξουρίου, με  αποτέλεσμα τα παιδιά να αναγκάζονται να κάνουν μάθημα κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Η μόνιμη απάντηση στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους είναι πάντα ότι πρόκειται για μια κατάσταση προσωρινή που γρήγορα θα αλλάξει… Ωστόσο, ο καιρός πέρασε και τέσσερα περίπου ολόκληρα χρόνια μετά τα παιδιά αναγκάζονται να βιώνουν καθημερινά τις ίδιες άθλιες συνθήκες.

«Ονομάζουμε σχολείο κάτι κουτιά πεταμένα στην αλμύρα» υποστηρίζουν οι μαθητές, ζητώντας επιτέλους να αποκτήσουν τα αυτονόητα. Να έχουν μια ασφαλή στέγη, να μην κάνουν μάθημα κάτω από τη βροχή, να μη φθάνει η θάλασσα και η αλμύρα στο σχολείο τους. Το μόνο που ζητούν είναι ένα σύγχρονο και φυσιολογικό σχολείο… 

Δείτε την προσπάθεια των μαθητών να εισακουστούν στο παρακάτω βίντεο: 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:21